22-12-2023

(VIDEO) Radović: Spriječili smo devastaciju Skočiđevojke

Na kraju kalendarske 2023. godine govorimo o realizovanim ali i planiranim aktivnostima MZ Reževići, a tim povodom u emisiju Jutrom iz Budve gost je bio predsjednik Savjeta pomenute mjesne zajednice, Aleksandar Radović.

(VIDEO) Radović: Spriječili smo devastaciju Skočiđevojke | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

"Najveći problem je devastacija Skočiđevojke koji smo uspjeli da riješimo u toku ove godine, a to nam je najveći uspjeh za ovu godinu. Upoznati ste bili da je to bio zločinački momenat koji je dovodio u zabludu mnoge građane, da se radi o nekom luksuznom objektu koji bi doprinio razvoju opštine i države. Međutim, mi smo dokazali pred sudom za oba rješenja. Glavni državni arhitekta je bio sa tadašnjim ministrom Ratkom Mitrovićem u saradnji, a ti su objekti bili stroga namjena stanova za prodaju. Tako da to nam je najveći uspjeh što smo zaustavili bespravnu gradnju, sa snagom mještana. Rijetko je da se složimo u nečemu, ali tu smo se složili", istakao je Radović.

Foto: Printscreen/Jutrom iz Budve

Dodaje da su to oborili pred Upravnim sudom.

"Mi smo po rješenju Upravnog suda u postupku sada, tako da je sve vraćeno do njihovog zahtjeva za izdavanje dozvole. Mi i dalje od te dokumentacije nijesmo dobijali ništa, tako da sada oni projektuju prema zakonu, s tim što mi mislimo da njima to nije isplativo rješenje investicija ako strogo gledaju finansijsku stranu toga, jer im se prosto ne isplati finaisiranje desetine miliona što je predviđeno po njihovoj priči. Takva investicija im se ne bi vratila za hiljadu godina", dodao je on.

Javna rasprava za tri MZ održala se 13. decembra

"Imali smo javnu raspravu 13. decembra na poziv Sekretarijata za investicije Opštine Budva. Javna rasprava je bila za tri MZ: Reževići, Petrovac i Buljarica. Tamo smo imali prezentaciju gdje su predočili koji je plan za narednu godinu. Ima dosta stavki koje smo komentarisali, a meni je zapalo za oko njihov budžet za eksproprijaciju zemlje, da se srede lokalne saobraćajnice, za pristup na puteve i ostalo gdje je cifra za cijelu opštinu iznosila 900 hiljada. Složićete se da je to malo, jer ta cifra ne može pokriti ni jednu mjesnu zajednicu, a kamo li cijelu opštinu. Svjedoci smo da se gradi dosta i stoga mislim da bi se taj dio morao povećati", kazao je Radović.

Detalje razgovora pogledajte u prilogu Lidije Bojović:



D.Č.