09-10-2023

(VIDEO) Svečano otvoren EUBC Evro kup u Budvi, učestvuju bokseri iz 30 zemalja

U Budvi je sinoć svečano otvoren EUBC Evro kup, internacionalno boksersko takmičenje koje se održava u Mediteranskom sportskom centru. Na ovom međunarodnom turniru učestvovaće takmičari iz 30 zemalja, uključujući i četiri crnogorska boksera.


Foto: BSCG

Kako je izjavio selektor reprezentacije Crne Gore Nikola Ružić, to što je naša zemlja dobila domaćinstvo EUBC Evro kupa, koji se održava po prvi put, govori o tome koliko su ljudi iz Svjetske federacije zadovoljni minulim radom, koji je naročito bio izražen upravo u Budvi.

"Što se tiče naših boksera tu sam posebno srećan. Ne samo što će imati priliku da se takmiče sa evropskom elitom boksa, nego su i u proteklih 15 dana odradili izuzetan međunarodni trening kamp kojiće veoma značiti za njihove dalje karije i za što bolju pripremu. A svi znamo da je to naš najveći plan, kvalifikacije za Olimpijadu koje nas očekuju početkom sljedeće godine. Što se tiče rezultata, često napominjem da nisam trener koji voli da predviđa rezultate, iako se nadam da će se naši bokseri predstaviti maksimalno kvalitetno u jakoj konkurenciji i sigurno da bi svaka medalja koja bi potencijalno došla bila veliki uspjeh za crnogorski sport. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe", istakao je Ružić.



(Izvor: BSCG)

Što se tiče nastupa naših boksera, prvi će u ring Stefan Savković koji će danas u 1/8 finala kategorije do 71 kilogram za protivnika imati reprezentativca Slovenije.

Petar Marčić sjutra u 1/8 finala kategorije do 80 kilograma boksuje protiv Hrvata, a Milorad Purić u srijedu u četvrtfinalu do 86 kilograma protiv takmičara iz Slovačke.

Tomislav Đinović u četvrtak imaće četvrtfinalni meč kategorije do 60 kilograma protiv reprezentativca Moldavije.



Svečano otvaranje, Izvor: Facebook/Boxing club Budva

Kako su ranije saopštili organizatori, prema planu i programu svi mečevi do 13. oktobra biće održani u Mediteranskom sportskom centru. Finale je na programu 14. oktobra od 17h na Trgu ispred Starog grada, nakon čega će biti uprličen koncert i vatromet kao poklon gradu.

Očekuje se prisustvo velikog broja predstavnika sportskog, političkog, i javnog života, kako iz Crne Gore tako i iz cijele Evrope.