19-09-2023

(VIDEO) U PVK Budva zadovoljni sezonom; Franeta: Imali smo 780 medalja i preko 60 oborenih državnih rekorda

Trenerica PVK Budva i selektorka plivačke reprezentacije Crne Gore, Danijela Franeta gostovala je u emisiji Jutrom iz Budve, gdje se osvrnula na uspješnu plivačku sezonu i najavila u nedjelju Kup u Nikšiću.


Foto: Printscreen

Član i plivač PVK Budva Miloš Milenković je nedavno dobio crnogorsko državljanstvo.

"Još uvijek smo pod utiskom, pogotovo jer smo juče imali sastanak Savjeta u Kotoru gdje je rezimirana cijela plivača sezona. Rezultat koji je Miloš postigao jeste polufinale Svjetskog prvenstva i koji je u generalnom plasmanu bilo šesto vrijeme kada se rezimiraju sami rezultati. Taj rezultat za Crnu Goru je itekako dobar, a mi smo uvijek potencirali na taj njegov ogroman talenat koji on sedam-osam godina gradi sa nama, a dobijanje tog državljanstva bi bila kruna. Međutim, ostaje žal jer smo zakasnili na prijavu državljanstva svega par dana, jer u Beogradu na EP bi Crna Gora imala istorijsku medalju. Ali, ko zna zašto je to dobro, uvijek se vodim tom rečenicom, meni je najbitnije da sva djeca, uključujući i njega su živa i zdrava, pa ćemo mi polako sve to nadomjestiti. Moram se osvrnuti na našu jako upješnu sezonu sa preko 780 uspješnih medalja i preko 60 oborenih državnih rekorda i gdje su odbranjene dvije titule ekipnog prvaka države i mislim da je to jedan zadatak koji smo zadali sami sebi jer u ovoj situacfiji mi moramo da pobjedimo sebe i da u narednoj sezoni budemo još bolji", kazala je ona za emisiju Jutrom iz Budve.

Kako je istakla, ovog vikenda imaju prvo takmičenje, a počeo je i upis.

"Ovog vikenda imamo takmičenje, sada smo malo i u gužvi jer je upis u toku, pa dolazi jako puno nove djece. Međutim, mi moramo da vodimo računa i o našoj takmičarskoj grupi i da se odazivamo pozivima. U nedjelju ćemo nastupiti na prvom Kupu u Nikšiću u organizaciji plivačkog kluba Baterflaj gdje ćemo nastupiti u svim uzrasnim kategorijama, a to su discipline 50 i 100 metara. Pliva se u Olimpijsom bazenu, biće jedna štafeta i kada se zaokruži biće ovo početak još jedne, ja se nadam, uspješne sezone", istakla je Franeta.

U nastavku pogledajte cijeli intervju:



D.Č.