11-06-2020

VIDEO: U TN Slovenska plaža izglasane smjene Carevića i Radovića

Završena je sjednica odbornika DPS-a, Crnogorske, SD-a i bivšeg odbornika sa liste DF-a Stevana Džakovića u TN "Slovenska plaža", na kojoj su izglasane smjene predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i predjsednika SO Budva Krsta Radovića.Za vršioca dužnosti predsjednika Opštine izabran je Vladimir Bulatović iz Crnogorske, dok je za v.d. predsjednicu SO Budva izabrana Snežana Kuč iz DPS.

Sjednicom je predsjedavala Anđela Ivanović iz Crnogorske."Zbog toga što nam je onemogućeno da uđemo na radno mjesto i isto to je onemogućeno od strane predsjednika SO Budva Krsta Radovića, sjednica se održava u konferencijskoj Sali Slovenske Plaže", kazala je na početku sjednice Ivanović.

Iako je predsjednik SO Budva Radović potvrdio mandat novim odbornicima u lokalnom parlamentu Predragu Milaševiću, Krstu Rađenoviću i Nataši Mitrović, Ivanović je učinila isto.

Kako je kazala Ivanović, pošto odbornicima nije data mogućnost da se o podnijetim predlozima izjasne, što je, dodala je, potvrdilo Ministarstvo javne uprave, stekli su se uslovi da shodno čl. 40 stav 4 Zakona o lokalnoj samoupravi i čl 52 Poslovinka o radu SO Budva sjednicu sazovu podnosioci zahtjeva odnosno inicijative.

Obrazloženje za podnošenje inicijative za smjenu predsjednika Opštine Budva i predsjednika SO Budva iznijela je odbornica DPS-a Snežana Kuč."Budva zaslužuje bolju vlast od ove", kazala je odbornica DPS-a Dragana Pima.Odbornica Socijaldemokrata Milica Petričević:Obraćanje Vladimira Bulatovića:

Podsjetimo, predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović jutros nije dozvolio novoj odborničkoj većini da uđe u salu SO Budva. On je Anđeli Ivanović iz Crnogorske odgovorio da je sjednica nezakonito sazvana, te da su jedine zasijedanja koja mogu da se održe sjednice koje je on zakazao za 29. jun.

"Ja sam predsjednik SO Budva, ja sam je zakazao shodno svim zakonskim odbredbama, a ovo je jedna pravna hajdučija i žao mi je što se nisu udostojili da saslušaju. Ovo je jedan performans koji gospoda pokušavaju da izvedu, a ono što je sigurno i što bih poručio građanima Budve da se laž brani riječima, a istina vremenom", kazao je Radović novinarima danas ispred Opštine Budva.