27-01-2021

(VIDEO) Vrtić bezbjedan za boravak djece

Predškolska nastava u javnoj ustanovi Ljubica Jovanović Maše realizuje se u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama. U pet vaspitnih jedinica na području naše opštine nastavu ovih dana pohađa 250 mališana.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Socijalna distanca, obavezne maske za osoblje, zabrana ulaska roditeljima u prostorije vrtića, kao i aktivnosti prilagođene trenutnoj epidemiološkoj situaciji pravila su koja će i dalje biti na snazi i koja su ovu ustanovu učinila bezbjednom za boravak djece.

"Organizovaćemo naše vaspitne jedinice tako da se među djecom drži socijalna distanca koliko je to moguće, u zavisnosti od vaspitne grupe. Takođe ćemo organizovati mirne aktivnosti i pokušaćemo sa djecom da se igramo društvenih igara, trudićemo se da organizujemo pozorišne predstave. Preporuke svakako postoje, od logopeda do psihologa, a tu sam i ja kao pedagog, da preporučimo što mirnije aktivnosti jer znamo da su sportske i muzičke svečanosti i aktivnosti trenutno zabranjene u vrtićima", kazala je Viktorija Blagojević, pedagog u pomenutoj ustanovi za dnevno informativnu emisiju Polis.


Foto: Screenshot/TV Budva Viktorija Blagojević, pedagog

Ona je takođe istakla da je dvonedeljni plan i program upoznavanja djece sa cijelom situacijom na samom početku pandemije, te tome prilagođena slikovnica veoma pomogli vaspitačima da u novonastalim okolnostima djeca ostanu mirna i lišena pretjeranog straha.

Opširnije u prilogu Ljubice Pribilović:



N.D.