28-12-2020

(VIDEO)Carević: Nijesam ovdje zbog fotelje, imam ih i previše, nećemo podleći ucjenama i pritisku

Predsjednik opštine Budva Marko Carević, nakon odlaganja sedme sjednice SO Budva, koja je bila zakazana danas za 10.30 h kazao je da je nedostavljanje Plana rada SO Budva za narednu godinu, problem koji je trebao da se izloži na kolegijumu. Kako je naveo postoje propisi koji se moraju poštovati, te da će stvari u Opštini Budva funkcionisati uprkos današnjem odlaganju sjednice koje ga je izneadilo.

(VIDEO)Carević: Nijesam ovdje zbog fotelje, imam ih i previše, nećemo podleći ucjenama i pritisku | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

"Bilo bi dobro da se radi po proceduri i da se donese Plan rada SO budva, Budžet i Plan investicija, jer to je životno značajno i za sve postoji rješenje. Ne vidim mjesta tenzijama koje nas prate cijele ove godine, za koju želim da se što prije završi i da svi odemo na odmor koji nam je prijeko potreban", istakao je.


Video: Portal RTV Budva

Carević je izrazio nezadovoljstvom principom funkcionisanja ali i napomenuo da je vlast izbrana, te da se problemi koji postoje moraju riješiti u korist građana.

"Mislim da se naredne godine moramo obračunati sa svim ucjenama, jer to nije dobar princip funkcionisanja, iako je danas sve dozvoljeno. Navikli smo da funkcionišemo otežano i očigledno je da ne znamo radiiti lakšim i redovnim putem. Moraće svi da razmisle, stanje nije dobro, ali će se riješiti", kazao je.

On je istakao da je vlast izabrana i da se funkcioniše punim kapacitetom.

"Ova unutar politička pregrupisavanja nijesu dobra. Nadam se da će praznici i odmor donijeti ljudima neko durgo razmišljanje i da će shvatiit da je izborna volja građana nešto što je obavezujuće i da su odbornici predstavnici građana ovdje i da mormao raditi najbolje u njhovom interesu. Ovo danas nije najbolje ali ima rješenja, ja sam optimista i nadam se da će period pred nama donijeti rješenja. Ako sam ja problem, taj problem ćemo lako riješti, ja imam previše fotelja i nijesam ovdje zbog njih, imam debelu štetu što sam ovdje ali volim da radim u korist građana i nećemo podleći bilo kakvom pritisku ili ucjenama koje su nažalost svakondevica. Trgovine nijesu ni ljudske ni profesionalne ali su nažalost dozvoljene u Crnoj Gori", kazao je.



Predsjednik Carević, osvrnuo se i nda Zakon o slobodi vjeroispovijesti, a kako je već ranije kazao, njegova želja je bila da isti bude ukinut i da se donese novi, međutim kako navodi, ukoliko je volja većine bila da se odrade izmjene a shodno tome da je SPC saglasan sa tim, veoma je zadovoljan i srećan što će biti ispravljena jedna velika nepravda koja je učinjena.

Kako je dodao, nada se da će sve izmjene proteći po planu, kako je i najavljeno, s obzirom da imaju 41 poslanika.

D.P. N.D.