29-10-2021

VK Budva predstavio tim za novu sezonu, fokus na domaćim takmičenjima

Vaterpolo klub Budva danas je zvanično u restoranu "Vista" na Vidikovcu predstavio ekipu za novu sezonu. U ovom sportskom kolektivu nadaju se da će uz nekoliko pristiglih pojačanja uspjeti da budu konkurentni da domaćoj sceni. Što se tiče Premijer lige, rezultat nije imperativ, ali Budvani će imati priliku da odmjere snagu sa najjačim timovima iz našeg regiona.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

U nove takmičarske izazove vaterpolisti će ući u jačem sastavu u odnosu na prethodnu godinu. Prema riječima direktora Nenada Franete, fokus je na domaćoj sceni dok je nastup u regionalnoj Premijer ligi prilika da ekipa stekne iskustvo na najvišem nivou.

"Ulazimo sa ambicijama da budemo konkuretni u našem prvenstvu i Kupu. Regionalna liga je ove godine sigurno najjača na svijetu. Mi smo u Crnoj Gori malo u podređenom položaju u odnosu na ekipe iz Srbije i Hrvatske, zbog ulaganja i svih tih stvari", istakao je direktor VK Budva Nenad Franeta.

Nakon 20 godina na klupu Budvana vratio se Igor Martinović, koji je trenersku karijeru započeo upravo u klubu iz našeg grada. Šef stručnog štaba ima plan na duže staze.

"Imamo na umu da dosta djece iz Budve ove godine stvori neku veću minutažu, i da na osnovu toga krenemo da gradimo jaku domaću ekipu, koja bi sa pojačanjima u narednim sezonima dala još veći kvalitet i doprinos", rekao je Martinović.

Uz Jakšu Kosića, Radovana Latinovića i Kazahstanca Maksima Zardana novi adut Budve je i reprezentativac Crne Gore Dragan Drašković.

"Nadamo se da ćemo uspjeti da napravimo neko iznenađenje, ali očekivanja ne mogu biti previsoka jer se radi o jednoj veoma mladoj ekipi", kazao je on.

Kada su u pitanju starosjedioci, dio ovogodišnjeg rostera je i Stefan Kovačević, koji je ponikao u vaterpolo klubu "Budva".

"Što se tiče ciljeva za ovu sezonu, bitno nam je da ekipa ostane na okupu i da možemo da napredujemo. Smatramo da smo i dalje mlada ekipa i da nemamo dovoljno iskustva. Čeka nas turnir u Novom Beogradu koji je izrazito težak, ali se nadam da ćemo biti dobri u domaćoj ligi i da ćemo biti znatno bolji nego prošle godine", izjavio je Kovačević.

Vaterpolisti će utakmice odigrati najprije u okviru Kupa Crne Gore. Prvi turnir na programu je u Budvi početkom novembra, a drugi sredinom decembra u Kotoru. Rivali izabranika Igora Martinovića biće Jadran, Primorac i Kataro.

Krajem predstojećeg mjeseca ekipa putuje u Beograd gdje će na turniru Premijer lige odmjeriti snagu sa domaćinom Novim Beogradom, Šapcem, hercegnovskim Jadranom, Mladošću i Jugom.


M.S.