02-12-2022

Vučković: Stari grad živnuo, rekordna posjećenost u novembru obećava uspješnu zimsku sezonu

U Mjesnoj zajednici Stari grad, mnogo je učinjeno u prethodnih godinu dana. Zahvaljujuci konstruktivnoj saradnji sa Sekretarijatom za komunalno stambene poslove i komunalnim preduzećem, u Starom gradu je značajno osvježen ambijent, na zadovoljstvo kako mještana tako i turista. Rekordna posjećenost u novembru obećava uspješnu zimsku sezonu, u prilog tome ide i činjenica da izostaju problemi sa bukom koji su tokom ljeta opterećivali mještane i turiste Starog grada.


Foto: Portal RTV Budva

Sportski tereni su pun pogodak za Stari grad koji je konačno živnuo i u ovom zimskom periodu, kazao je za TV Budva Luka Vučković, član Savjeta MZ Stari grad.

“Moram da kažem da je sada Stari grad dosta življi nego što je bio prethodnih godina u ovom periodu. Samim tim što smo uspjeli da sa Turističkom organizacijom postavimo terene za sport: košarku, stonitenis, odbojku i mali fudbal. Smatramo da je pozicioniranje tih terena doprinijelo da se omladina i građani približe Starom gradu. Tereni su puni od jutra do mraka to je zaista dobro i koriste se potpuno gratis, čak ima i rekviziti da se iznajme u kućici, tako da je to dobra stavr. Stari grad definitivno živi u boljem sjaju nego što je bilo prethodnih godina, turista ima i dalje i mogu da kažem da neko ko se bavi ugostiteljstvom da je ovogodišnji zimski rad ima neku svrhu, jer prethodnih godina je nije imao. Stari Grad je bukvalno bio pust, sada je to drugačije. Treba da se uradi rasvjeta oko Starog grada , urađena je oko terena, a počinje kićenje grada sa novogodišnjim ukrasima, takođe ističem da je novootvoreni turistički infopunkt na ulazu u Stari grad doprinio da on malo zaživi", naveo je on.

Problem buke koji je starograđane mučio punih 35 godina trebalo bi konačno da bude riješen

“Sada se pravi nova odluka o komunalnom redu u koju će biti uključene sve mjesne zajednice i tu ćemo da vidimo da posebno pozicioniramo mjesne zajednice Stari grad i Gospoštinu kao jednu posebnu cjelilnu, tako da se nadam da će problem buke biti riješen, a i moram da pohvalim komunalnu policiju koja i tokom zime radi svoj posao i kontroliše nivo buke u lokalima”, ističe Vučković.

On se nada da će se konačno riješiti i problem sa parkingom

“Zimi nije problem ali jeste tokom sezone, te gužve što se tiče dostave moramo nekako da riješimo da onemogućimo kombijima da se parkiraju na sred ulice i da prave čepove, tako da se nadam da ćemo u saradnji sa Parking servisom tu nabavku da riješimo kao i izdavanje propusnica, Da bismo to riješili onako kako treba neophodana je javna garaža kod stare autobuske koja će da bude ambijentalno prihvatljiva kako bi se rasteretio ovaj dio Starog garda i onemogućilo parkiranje po ulici, ali to su sve neki krupni problemi koji prate Stari grad decenijama i nije ih lako riješiti, ali se nadamo, kazao je on.


Foto: Printscreen

U MZ Stari grad nadaju se da će kada je riječ o zoni morskog dobra neki njihovi zahtjevi biti prihvaćeni

“Bili smo u Morsko dobro prije nekolliko dana, predstavnici MZ Stari grad i MZ Gospoština i tu smo iznijeli par zahtjeva koje mi želimo da se sprovedu, to je da se napravi plivačka zona oko Starog grada da se konačno plaža Pizana proglasi kao građanska plaža, da se više ne izdaje na tender, da se vidi da li možemo da prehranimo plažu Morgen i još neke. Naravno da moramo da riješimo i plažu Mogren 2, oni borovi samo što se ne sruše i to bi trebalo da se sanira. Imali smo pozitivne povratne informacije iz Morskog dobra i mislim da bi tu moglo nešto da se i završi. Takođe očekujemo da se krene u realizaciju malo veće investicije za ovaj naš gradski bazen da bi djeca mogla da uče plivanje i vatrepolo u morskoj vodi", naglasio je.

Inicijativa da Citadela ponovo bude u vlasništvu opštine Budva obradovala je starograđane

“Nadam se da će predsjednik Opštine uspjeti da vrati opštini Budva CItadelu i onda se nadamo da tu može biti smješten i neki sekretarijat i neka sala za vjenačanje, prijeme, koktele… Citadela je ogromna i ima ogromne potencijale i mislim da bi to za Budvu bio veliki plus”, zaključio je Vučković.

J.M.