09-03-2023

Vujović: OIK Budva sprovodi pripremne mjere uoči predsjedničkih izbora, dva biračka mjesta na drugim lokacijama

U susret predstojećim predsjedničkim izborima koji će biti održani u nedjelju, 19. marta, predsjednik Opštinske izborne komisije Budva, Đorđije Vujović uputio je apel svim biračima da se na vrijeme informišu da li se nalaze u biračkom spisku i gdje je njihovo izborno mjesto.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

On je istakao da Opštinska izborna komisija Budva sprovodi pripremne mjere.

"Pripreme su u toku, sve ide po kalendaru kako smo i usvojili. Ono što je nama važno, izabraćemo ovih dana biračke odbore i spremno dočekujemo 19. mart", kazao je Vujović.

Za predsjedničke izbore promijenjena su dva biračka mjesta u Budvi.

"Biračko mjesto broj 14a na Slovenskoj plaži, koje je bilo preko puta recepcije, sada se nalazi u jednom lokalu u nizu i biračko mjesto broj 16, umjesto u Mjesnoj zajednici "Babin do" sada se nalazi u zgradi BSP gdje je i ranije bilo", napomenuo je predsjednik OIK Budva.

Na prošlim lokalnim izborima u Budvi 18.607 imalo je pravo glasa.

"Građani dobijaju poziv za glasanje, a ko ne dobije poziv postoji aplikacija biraci.me. Ja bih preporučio građanima i zamolio da se na vrijeme informišu, jer obično na sam dan izbora ta aplikacija zataji, odnosno ne funkcioniše. Tako da, imaju deset dana da ukucaju i provjere koje je biračko mjesto na kojem glasaju. Birački spisak se zaključuje 10 dana pred izbore", apelovao je Vujović.

Naš sagovornik saopštio je i ko su članovi OIK Budva.

"Ja sam predsjednik, imamo dva člana iz Demokratskog fronta, jednog predstavnika DPS-a i jednog člana Demokrata. To je sve u skladu sa lokalnim izborima koji su održani 2022", rekao je on.

Državna izborna komisija (DIK) je utvrdila redosljed na listi kandidata za predsjedničke izbore. Na izborima će učestvovati aktuelni predsjednik države i lider Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović, predsjednik Nove srpske demokratije (NSD), Andrija Mandić, zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad! (PES), Jakov Milatović, lider Demokratske Crne Gore (DCG), Aleksa Bečić, poslanica Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović Stanković, lider Ujedinjene Crne Gore (UCG), Goran Danilović i influenser Jovan Radulović.


M.S.