21-10-2022

Vujović: Pet biračkih mjesta zamijenjeno iz tehničkih razloga, za informacije o glasanju na raspolaganju i vebsajt

Predsjednik Opštinske izborne komisije Budva Đorđije Vujović uoči predstojećih lokalnih izbora kazao je da svaki građanin koji je upisan u birački spisak ima pravo da glasa sa važećim dokumentom, a gostujući u Jutarnjem programu Televizije Budva on je napomenuo da je pet biračkih mjesta zamijenjeno iz tehničkih razloga.

Vujović: Pet biračkih mjesta zamijenjeno iz tehničkih razloga, za informacije o glasanju na raspolaganju i vebsajt | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

"Oni koji su glasali u hotelu "Mogren" sada glasaju u Centralnom dječijem vrtiću, a građani koji su glasali u Akademiji znanja glasaće u Drugoj osnovnoj školi. Takođe, birači koji su glasali u Mjesnoj zajednica Podkošljun sada će glasati u Novom dječijem vrtiću, a birači koji su glasali u hotelu "Tara" moći će da ostvare svoje pravo na biračkom mjestu u Užičkom odmaralištu", saopštio je Vujović.

Kako je rekao, na izborni dan u nedjelju, 23. oktobra biračka mjesta biće otvorena od 7 do 20 sati.


Vujović, Printscreen: RTV Budva

"Birački odbori su u obavezi da od 5 sati otvore biračka mjesta i da ih pripreme za glasanje. Juče su preuzeti svi materijali, tako da sve ide po planu. Najsigurnji način da se građani informišu gdje mogu ostvariti svoje biračko pravo je sajt biraci.me, a detalje će saznati na način što će ukucati broj lične karte. Na lokalnim izborima u Budvi pravo glasa ima 18.763 birača, ali će i tu doći do blage promjene, jer građani u ovih desetak dana imaju pravo da se preko Suda upišu u birački spisak. Riječ je o onima koji su novoupisani u taj spisak. Ali, to je vrlo mali broj, možda će biti 10 do 15 građana više", istakao je predsjednik OIK Budva.

Ukoliko primijete nepravilnosti na biračkom mjestima, građani iste mogu prijaviti na sljedeći način.

"Građani apsolutno mogu da se obrate Opštinskoj izbornoj komisiji, a postoji mogućnost da se i na samom biračkom mjestu napravi zapisnik. Naravno, mogu da zovu i Opštinsku izbornu komisiju da interveniše", zaključio je Vujović.