05-10-2023

Vukašin Marković novi predsjednik UBNOR-a i antifašista Crne Gore u Budvi

Prva sjednica UBNOR-a i antifašista Crne Gore Opštine Budva za mandatni period od 2023. do 2027. godine održana je u Velikoj sali SO Budva. Između ostalog na Dnevnom redu bio je izbor predsjednika UBNOR-a, a tu funkciju će četvorogodišnjem mandatu obavljati Vukašin Marković.

Vukašin Marković novi predsjednik UBNOR-a i antifašista  Crne Gore u Budvi | Radio Televizija Budva

Nakon održanog kongresa SUBNOR-a Crne Gore, prva dužnost UBNOR-a i Antifašista Opštine Budva bila je usvajanje novog Statuta kazao je novoizabrani predsjendik.

Marković je dodao da je na osnovu usaglašenog statuta izabran i jedanaestočlani Odbor kao operativni organ.

"Izvršni Odbor je statutom obavezan da unaprijed da taj naš program rada i ja zaista očekujem da će on biti sadržajan u svakom pogledu i da će se naša organizacija izboriti za neka statusna pitanja, a posebno za omasovljenje organizacije, radićemo na nekim važnim spomen obilježjima koje treba da očuvamo ali Budva zaista zaslužuje i da ima jedno centralno spomen obilježje poginulim narodnim herojima i borcima sa područja naše opštine", istakao je Marković.

U prethodnom periodu realizovana je Akademija posvećena Vukici Mitrović Šunj, a u ovoj godini obilježavaju se jubileji značajnih istoijskih bitaka na području bivše Jugoslavije.

Pored izbora predsjendika i potpredjsednika UBNOR-a i antifašista izabrana su i tri člana nadzornog Odbora.