01-11-2022

Vukotić i Caković osvojili srebro u duo miks klasiku na SP u Abu Dabiju

Takmičari Dziu džicu kluba „Budva”, Lidija Caković i Stefan Vukotić, kao članovi seniorske ju-jitsu reperzentacije Crne Gore, nakon bronzane medalje osvojene prethodnog dana u duo šou miksu, danas su u duo miks klasiku, osvojili srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju.


Foto: Ju-jitsu savez Crne Gore

Kako su kazali iz Džiu džicu saveza, u finalnom meču izgubili su od belgijske reprezentacije, ali bez obzira na poraz, smatraju da je duo par na ovom prevenstu potvrdio da su sa punim pravom, već izvesno vrijeme mešu najboljim sportistima svijeta, kad je u pitanju ju-jitsu sport.

"Treba se podsjetiti, da je naš duo miks par na Svjetskim igrama – Olimpijada neolimpijskih sportova, u discipline duo klasik, koje su održane u julu mjesecu ove godine u Americi, osvojio bronzanu medalju. U narednim danima očekujemo da nas naše takmičarke, Ljubica Nikčević i Nina Bogićević, takođe obraduju postizanjem dobrog rezultata u ženskom duo sistemu, o čemu ćemo vas u narednom periodu, detaljno informisati", naveli su u saopštenju.