29-03-2018

Vuksanović: Kandidat DPS-a izgubio autoritet

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) izgubio je autoritet svojom krivicom, jer je odlučio da služi interesima otuđene elite i tajkuna, ocijenila je kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović, i poručila da ona nije ničija žrtva.

Vuksanović: Kandidat DPS-a izgubio autoritet | Radio Televizija Budva

Kandidat DPS-a, Milo Đukanović, kazao je u srijedu u Nikšiću da »takozvanu građansku opoziciju predstavlja kandidatkinja za koju najiskrenije vjeruje da je žrtva pogrešne politike koja je postala talac apsolutno nerealne liderske ambicije predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića.

Vuksanović je u reagovanju navela da je Đukanović, nastupom u Nikšiću, još jednom potvrdio da su građanima i građankama Crne Gore prijeko potrebne promjene od, kako je kazala, takvog načina vladanja koji počiva na blaćenju svih koji drugačije misle.

»I koji kažu da danas veliki broj običnih i lojalnih građana Crne Gore ne mogu da žive od svoga rada, a da jedna mala privilegovana grupa oko DPS kandidata uništava i rasprodaje sve ono što su generacije prije nas stvarale i tako se bogati na našoj grbači«, kazala je Vuksanović.

Prema njenim riječima, budući da Đukanović vidi da u Crnoj Gori »imamo najveći broj građana koji žive loše, i jedan uski krug oko njega koji se, najviše njegovom zaslugom, pljačkajući razbacuje milionima«, on je izabrao da neprimjereno blati protivkandidate.

»Kada nemate šta lijepo reći o sebi, prinuđeni ste da klevećete druge. To je, blago rečeno, nedostojno svakog ozbiljnog državnika, i ja mu neću uzvraćati istom mjerom«, poručila je Vuksanović.

Ona je kazala da, kao univerzitetska profesorka i kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore, snosi veliku odgovornost za svaku izgovorenu riječ.

»Ono što ću odgovoriti je otvorena i jasna poruka građanima. Ja nijesam ničija lična žrtva osim, kao i građani Crne Gore, žrtva politike pohare i privatizacije države jedne nakaradne autokratske vlasti koju je kandidat DPS-a izgradio i želi da održi«, istakla je Vuksanović.

Zato, kako je navela, ogromna većina građana želi promjene.

»Predsjednički kandidat DPS-a je autoritet izgubio svojom krivicom jer je odlučio da služi samo interesima otuđene elite i tajkuna koji mu prividno ljube skute, a iza leđa pljačkaju državu i građane«, smatra Vuksanović.

Kako je kazala, građani, a ne samo ona, traže promjene i od njega jasne odgovore.

»Dakle, da progovori o pljački državne imovine, o socijalnim razlikama, o neskrivenoj korupciji, o ponižavanju institucija i svim ostalim nedjelima za koje je na jedan ili drugi način odgovoran«, navela je Vuksanović.

Ona je kazala da odgovor na ta pitanja nije i ne može biti nedostojno i djetinjasto vrijeđanje političkih protivnika.

»Providno je i očito, da ove uvrede treba da skrenu kampanju u pravcu unakrsne vatre ličnim uvredama. To ja neću dozvoliti. To je njegov teren i, budući da sam naučena da budem pristojna i vaspitana, priznajem, na tom terenu je bolji od mene«, navela je Vuksanović.

Ona je poručila da je spremna da se žrtvuje za građane, »a ne da žrtvujem građane zarad svojih privatnih interesa«.

»Kandidat DPS-a mora prihvatiti da su građani Crne Gore su svoji na svome, a ne najamnici na privatnom posjedu. Vrijeme idola je završeno, vrijeme ideala nikada neće proći«, zaključila je Vuksanović.