25-05-2023

Vukšić: Reforma pravosuđa jedan od prioritetnijih principa; Milačić: Daćemo najsnažniji dopinos u borbi protiv kriminala

Nosilac liste „Narodne koalicije – Složno i tačka” Dejan Vukšić govoreći o principima za koje se koalicija zalaže, kao jedan od prioritetnijih naglasio je reformu pravosuđa.


Foto: Lista „Narodna koalicija – Složno i tačka”

"Reforma, ili kako ga mi nazivamo - reset pravosuđa predviđa hitno formiranje posebne komisije za provjeru rada sudija i tužilaca prije svega viših instanci i paralelno stvaranje savremenih uslova za rad sudova i tužilaca. Kao čovjek koji sam prije skoro 25 godina bio izabran za sudiju, pa zatim dugogodišnji advokat, a onda direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost gdje sam bez lažne skromnosti razotkrio tada najveće afere i sve ih uspješno procesuirao", istakao je Vukšić i dodao:

"To su: afera nezakonito prisluškivanje i praćenje političara i novinara, razotkrivanje afere portala Udar, afera otkrivanja operativno tehničkog sredstva (uređaja za prisluškivanje) u kancelariji tadašnjeg Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, pronalaženje ogromnog broja dokumenata iz kojih proizilazi nezakonitost rada prethodnog menadžmenta o nezakonitim mjerama tajnog nadzora prema građanima Crne Gore", kazao je on.

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić govoreći o viziji Narodne koalicije poručio je da je Crna Gora dobila ono što je dugo čekala:

"I to - veliku Narodnu koaliciju, a ovi ljudi, na čelu sa Dejanom Vukšićem, su ljudi koji će dati najsnažniji doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Čast mi je što našu listu predvodi Dejan Vukšić, čovjek koji se i pokazao i dokazao, i to ne samo na poziciji prvog čovjeka Agencije za nacionalnu bezbjednost, nego i kao sudija i dugogodišnji advokat, čovjek koji je podržavao litije, čovjek koji dobro zna ko je i šta je, ali koji nikada to nije zloupotrebljavao, niti prodavao, niti se bavio populizmom, nego se konkretno borio i za Crnu Goru i za sve njene građane", kazao je Milačić.

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković poručio je:

"Narodna koalicija je nastala jer su građani tražili ono litijsko jedinstvo i slogu, a ne svađe i raskole. Okupili smo mlade ljude, ali i one starije sa životnim iskustvom. Svima nam je zajednička jedna stvar: Borili smo protiv Đukanovića, ali smo uvijek gledali u budućnost. Pridružite nam se i postanite dio novog talasa koji će potopiti razvaline mafijaškog režima Mila Đukanovića", kazao je Dajković.

Članica predsjedništva Demokratske srpske stranke i predsjednica Skupštine Kotor Maja Mršulja kazala je:

"Kao što sam naziv i slogan koalicije govori, ista je sabrana od pokreta i partija koji su se ujedininili u Narodnu koaliciju, a koji su istinski, iskreni i beskompromisni kada su u pitanju ostvarivanje prava i interesa građana ove države", istakla je ona.