22-09-2021

Za brucoše Univerziteta Crne Gore 250 popusta u zemlji i preko 70.000 u Evropi

Brucoši Univerziteta Crne Gore studijske 2021/22. godine će uz Evropsku omladinsku karticu imati mogućnost da koriste preko 270 popusta u našoj zemlji i preko 70 hiljada popusta u čitavoj Evropi.

Za brucoše Univerziteta Crne Gore 250 popusta u zemlji i preko 70.000 u Evropi | Radio Televizija Budva

To će im biti omogućeno na osnovu Ugovora o saradnji na Programu Evropske omladinska kartice koji su danas potpisali rektor Univerziteta prof. dr Vladimir Božović i mr Jugoslav Radović, direktor Centra za omladinsku edukaciju.

„Kroz saradnju sa Centrom, koja je danas i ugovorno ozvaničena, Univerzitet Crne Gore je omogućio svim brucošima da imaju kobrendirano izdanje Evropske omladinske kartice - EYCA (European Youth Card). Kartice će dobiti početkom oktobra, već sa početkom studijske 2021/22. godine“, kazao je rektor Božović.

On je dodao da će ova kartica donijeti brojne finansijske olakšice i poboljšati studentski standard onima koji ove godine ulaze u akademsku zajednicu.

„Kao partner ovog programa nastojali smo da doprinesemo onome što su i osnovne smjernice ovog programa: jačanju mobilnosti studenata, njihovoj neformalnoj edukaciji, boljoj informisanosti, umrežavanju sa vršnjacima na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, kao i smanjenju nezaposlenosti mladih u našoj zemlji“, kazao je rektor Božović.

Direktor Centra, mr Jugoslav Radović, kazao je da će svi brucoši koji budu koristili Evropsku omladinsku karticu, zahvaljujući saradnji sa kompanijom MyWorldMontenegro, moći da koriste i opciju povraćaja novca pri svakoj kupovini, u njenim partnerskim kompanijama u Crnoj Gori i širom svijeta.

„Studentima će na raspolaganju biti i Customer Care servis, radnim danima, od 8.00 do 16.00 sati, kroz više komunikacionih platformi, počev od kontakt mejla, telefona, do profila na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Linkedin“, kazao je mr Radović.

On je dodao da je program Evropske omladinske kartice (EYCA) rezultat višegodišnje uspješne saradnje NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ sa Upravom za sport i mlade i Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta. Ona omogućava, ne samo studentima, već i crnogorskim građanima i građankama uzrasta 13 do 29 godina da koriste benefite u zemlji i insotranstvu.

Povoljnosti u Crnoj Gori su dostupne putem linka www.omladinskakartica.me/benefiti, dok se benefiti u Evropi mogu saznati putem adrese www.eyca.org/discounts.