11-04-2023

Za izgradnju ulice uz potok Slatava u Buljarici izdvojeno preko 1,6 miliona EUR

Opština Budva izdvojila je sredstva u iznosu od preko 1,6 miliona EUR za izradnju ulice sa kompletnom infrastrukturom uz potok Slatava u naselju Buljarica.


Buljarica, Foto: Dušan Radević

Opština je za ovaj posao angažovala podgoričku firmu "Inženjer Gogić" d.o.o, a vrijednost radova sa uračunatim PDV-om iznosi 1.638.757, 96 EUR.

Kako je precizirano u ugovoru o javnoj nabavci u koji je naš portal imao uvid, rok za izvođenje radova je 270 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Takođe se napominje da je rok za realizaciju ugovora 36 mjeseci od datuma zaključivanja ugovora do primopredaje radova.

"Do produžetka roka može doći uslijed nastupanja promijenjenih okolnosti, više sile, kao i okolnosti na koje izvođač nije mogao objektivno da utiče", stoji u ugovoru.

Podsjetimo, krajem prošle godine načelnik Sekretarijata za investicije Opštine Budva Joko Popović kazao je da su u planu brojna ulaganja u Buljarici.

On je tada, u osvrtu na situaciju u tom dijelu opštine, pored ostalog kazao da je iz državnih sredstava planirano projektovanje postrojenja za tretman otpadnih voda u Buljarici.

Više na: (VIDEO) Popović: Raspisali smo tender za izgradnju nove saobraćajnice u Buljarici

"Znate da Buljarica baš ima slabu infrastrukturu, u prethodnom periodu je odrađena ozbiljana projektna dokumentacija, jedno pet novih saobraćajnica u Buljarici. Raspisali smo tender za izgradnju nove saobraćajnice sa kopletnom infrastrukturom. Moramo da gledamo da razvijamo taj dio naše opštine", naveo je tada Popović istakavši da se nada da će Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom (JPMD) raspisati i poziv za izradu projekta za šetalište u Buljarici.


M.S.