15-05-2018

Za mjesec i po dana sa računa Opštine prinudno naplaćeno dva miliona eura

Sa računa Opštine Budva u poslednjih mjesec i po prinudno je naplaćeno dva miliona eura. Prema rječima predsjednika Opštine, Dragana Krapovića, većina tih naplata rezultat je loših poslovnih anražmana koje je lokalna samouprava sklapala u prethodnom periodu.

Za mjesec i po dana sa računa Opštine prinudno naplaćeno dva miliona eura | Radio Televizija Budva

Kako je on kazao, u zadnjih 45 dana sa računa Opštine je skinuto oko dva miliona eura. Samo jedna ruska kompanije je prošle sedmice sa računa Opštine prinudno naplatila 586 hiljada eura, nakon što je posle višegodišnjeg sudskog spora Apelacioni sud presudio da Opština Budva nije ispoštovala odgovor.

"Opština ulaže prigovore na pristigle presude, ali bojim se da su ti poslove tako dogovoreni da mi ne možemo mnogo da uradimo. Ono što smo mogli da uradimo - uradili smo, a novac je opet skinut sa računa. Takva je i situacija sa firmom Lovećn film, preduzećem Copyright, koje je član organizovane kriminalne grupe, što su i sami priznali na sudu...", kazao je Krapović.

Uprkos činjenici da je više od 10 miliona eura prinudno skinuto sa računa za period od kako je on na čelu Opština, Krapović izražava zadovoljstvo što opštinski račun nije u blokadi i što se sve obaveze servisiraju do 5. u mjesecu.