24-07-2018

Za obnovu barske pruge potrebno 300 miliona eura

Za rekonstrukciju barske pruge biće potrebno oko 300 miliona eura, a očekuje se da radovi na obnovi preostalih 210 kilometara od Valjeva do granice sa Crnom Gorom počnu iduće godine.

Za obnovu barske pruge potrebno 300 miliona eura | Radio Televizija Budva

Kako je kazala u intervju u Dnevnim novinama potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović Srbija je završila rekonstrukciju na 77,6 kilometara barske pruge, od Resnika do Valjeva, poslije 30 godina neulaganja.



"U narednom periodu krenućemo u izradu projektne dokumentacije i razgovore o načinima finansiranja za preostalih 210 kilometara od Valjeva do granice sa Crnom Goru. Rekonstrukcijom barske pruge dobićemo kvalitetnu željezničku vezu s Lukom Bar, što će Srbiji obezbijediti lakši izlazak na more, a s druge strane, to će pozitivno uticati na Luku Bar kojoj je za razvoj takođe potrebna kvalitetna infrastruktura koja je povezuje sa zaleđem" kazala je Mihajlović.

Srpska ministarka je istakla da auto-put Bar-Boljare ima i širi značaj, jer će omogućiti bolje povezivati unutar regiona, s obzirom da će se jedan krak auto-puta odvajati od Požege ka Sarajevu.