03-03-2023

"Zabrinuti zbog bezbjednosti u sudovima"

Povodom današnjeg aktiviranja bombe u Osnovnom sudu u Podgorici, u kojem je jedna osoba stradala, iz Vrhovnog suda Crne Gore izrazili su zabrinutost zbog stanja bezbjednosti u kojem se nalaze zgrade sudova i istakli da već godinama ukazuju na potrebu formiranja Službe za obezbjeđenje ali i podizanja nivoa bezbjednosti zaposlenih i građana koji imaju pristup sudovima.


Ilustracija, Foto: Pixabay

"Povodom aktiviranja eksplozivne naprave danas u Osnovnom sudu u Podgorici, Vrhovni sud Crne Gore izražava zabrinutost zbog stanja bezbjednosti u kojem se nalaze zgrade sudova u Crnoj Gori. Napominjemo da Vrhovni sud već godinama ukazuje na potrebu formiranja Službe za obezbjeđenje sudova, ali i podizanja nivoa bezbjednosti zaposlenih i građana koji imaju pristup sudovima", ističe se u saopštenju Vrhovnog suda.

Kako su naveli, uprkos apelu i naporima Vrhovnog suda još uvijek nije došlo do izmjena zakonodavstva u tom pogledu.

"Podsjećamo i na jučerašnju dojavu u bombi koja je navodno bila postavljena u zgradi Vrhovnog, Apelacionog i Višeg suda, inače drugoj u posljednja četiri mjeseca, a koja se ponovo ispostavila kao lažna. Vrhovni sud izražava žaljenje zbog tragičnog događaja u Osnovnom sudu u Podgorici, a povrijeđenima želi brzi oporavak", zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, u eksploziji bombe koja se dogodila jutros u podgoričkom Osnovnom sudu poginuo je Mladen Bulatović (40) iz Podgorice, a osam osoba je povrijeđeno.

(RTCG)