18-07-2014

Zahvaljujući Sea Dance festivalu Budva ostvarila porast gostiju od 11%

Sadržajima i turističkom ponudom, Budvanska rivijera, i ovog ljeta opravdala je epitet najposjećenije i omiljene turističke destinacije u Crnoj Gori.

Zahvaljujući Sea Dance festivalu Budva ostvarila porast gostiju od 11% | Radio Televizija Budva

U jeku sezone, Budva je tokom prethodne sedmice ostvarila značajan porast turista. Tom rezultatu doprinio je nedavno održano premijerno izdanje Sea Dance festivala, koji je tokom tri večeri od 15. do 17. jula, ugostio neka od najpoznatijih imena svjetske muzičke scene poput Jamiroquaia, britanskog dua Underworld, Marka Knighta, Exampl-a itd.

Tim povodom, zamenik direktora Turističke organizacije Budve Aleksandar Armenko je izjavio: “Bila je velika čast ugostiti Sea Dance festival, koji je opravdao renome Budve koja se nalazi na listi top 10 najboljih turističkih destinacija na svetu za provod. Prvi put ove godine zabilježili smo i rast turistickog prometa od 11% u odnosu na prošlu godinu i velika zasluga za ovakvu statistiku pripada upravo Sea Dance festivalu jer je najveći rast zabilježen u kampovima i privatnom smještaju. Zato već sada možemo reći da je ovo najbolji događaj koji je Budva imala i naš sledeći zadatak jeste da održimo Sea Dance festival kao dugoročan projekat, da ga unapređujemo i konkurišemo za najbolji morski festival Evrope i svijeta, jer sam siguran da imamo kapaciteta i kavaliteta za to.”

Dušan Kovačević, direktor EXIT festivala, rekao je da “Veliko nam je zadovoljstvo što smo doprineli da turizam Budve doživi dvocifreni porast. EXIT festival u Novom Sadu doprinosi turističkoj privredi Srbije sa preko 15 miliona EUR godišnje, te smo sigurni da će efekti Sea Dance festivala na turizam Budve i Crne Gore već u narednih nekoliko godina biti isti, ako ne i veći”.

Jutros rano je, posljednjim nastupima na binama morskog izdanja EXITa, okončan prvi Sea Dance festival, čime je završena i velika ljetnja EXIT avantura, sa rekordnim bilansom i novim pomeranjem granica najboljeg evropskog festivala: preko 260 000 ljudi promarširalo je festivalima Sea Dance, EXIT i [email protected], čime je EXIT ponovo pomjerio sopstvene granice i zadao sebi još teži zadatak da sljedeće godine bude još uspješniji, inovativniji i drugačiji!