17-09-2021

Zaposlenima u šoping centru plate pod znakom pitanja

Isplata zarada zaposlenima u šoping molu u Podgorici, kojima je za dolazak na posao neophodna neka od kovid potvrda, trenutno je pod znakom pitanja, saopštio je PR menadžer tog tržnog centra Dragan Perišić.

Zaposlenima u šoping centru plate pod znakom pitanja | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija/ pixabay.com

On je za Dnevne kazao da je nakon uvođenja novih epidemioloških mjera, promet u maloprodajnim objektima šoping mola opao čak 80 odsto.

“Imamo hiljade zaposlenih i pitanje je kako će njihove zarade biti isplaćene, jer ovo je treće zatvaranje. Sada da odete u Deltu, nećete naći dvadesetak ljudi. Ne znate šta je gore, kada nas zatvore i li kada uvedu ovakve mjere”, rekao je Perišić.

On je dodao da su drugi slični maloprodajni kompleksi iz nekog razloga registrovani kao poslovni centri, zbog čega za njih ne važe mjere. On smatra i da je taj potez diskriminatorski.

“Da paradoks bude veći, kod nas se nalazi štand za vakcinaciju na kojem se od maja vakcinisalo deset hiljada ljudi. Umjesto da smo partneri sa zdravstvenim vlastima, oni nam uvode mjere kojima nam potpuno uništavaju biznis”, rekao je Perišić.