28-10-2021

Zavod za zapošljavanje CG: Sjutra potpisivanje ugovora sa budućim korisnicima

Ugovori sa budućim korisnicima bespovratnih sredstava za samozapošljavanje, u iznosu od tri do 7,5 hiljada EUR, iz fondova Evropske unije, biće potpisani sjutra, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje.

Zavod za zapošljavanje CG: Sjutra potpisivanje ugovora sa budućim korisnicima | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

ZZZ realizuje 3,5 miliona EUR vrijedan Program grantova za samozapošljavanje, koji se finansira iz pretpristupnih fondova.

Direktna podrška je dio 18 miliona EUR vrijednog Programa Evropske unije i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku.

Program grantova za samozapošljavanje Zavod realizuje, od oktobra 2019. godine, u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori, Evropskom komisijom, Ministarstvom ekonomskog razvoja, Ministarstvom finansija i socijalnog staranja odnosno Direktoratom za ugovaranje i finansiranje EU pomoći.

Program se realizuje u tri jednogodišnja ciklusa u cilju podrške rješavanju problema nezaposlenosti odnosno podsticanja preduzetništva, samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mjesta.

"Preko tog, prvog direktnog granta, dodijeljenog Zavodu za zapošljavanje, EU uspješno pomaže buduće preduzetnike u našoj državi", navodi se u saopštenju.

Zavod za zapošljavanje privodi kraju treću fazu projekta.

Nakon donošenja odluke o dodjeli bespovratnih sredstava nezaposlenim licima sa evidencije, Zavod će sa 159 odabranih korisnika potpisati ugovor kojim će se definisati prava i obaveze ugovornih strana.

Konferenciju će otvoriti ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, a prisutnima će se obratiti i predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori, Ingve Engstrom, predstavnik Direktorata za ugovaranje i finansiranje EU pomoći, Aleksandar Marković kao i vršilac dužnosti direktora ZZZ Goran Folić, koji će sa korisnicima i potpisati ugovore.