17-06-2019

Završen je prvi Budva Beer fest

Posljednje, treće večeri na Budva Beer fest-u, dobrom svirkom i koncertima Balašević tribute benda, regionalno omiljenog Tropico benda, sjajno raspoložene Riblje čorbe, Psihomodo pop-a, Zabranjenog pušenja i Who See-a, na najbolji način zaokružen je prvi Budva Beer fest!

Završen je prvi Budva Beer fest | Radio Televizija Budva

Uz slobodan ulaz, na koncertima velikih muzičkih zvijezda sva tri dana, omiljene pivske brendove i sjajno raspoloženje, na stadionu “Lugovi" ovog vikenda, od 14. do 16. juna, po procjenama organizatora, u Budvi se okupilo oko 25.000 posjetilaca iz Crne Gore, ali i iz cijelog regiona.

Veoma zadovoljni što je turistička ponuda Budve upotpunjena ovakvim festivalom, Opština Budva, Turistička organizacija opštine Budva i Pro Division Events, sigurni su da će u godinama koje dolaze Budva Beer fest biti prepoznat kao manifestacija koja obilježava početak glavne turističke sezone na najbolji način, nudeći pripadnicima svih generacija sjajan provod u besplatnim koncertima, dobroj muzici i pivu.

Gradski menadžer, Milo Božović, i organizatori festivala, Ivan Vanja Maslov i Luka Drakić, sumirajući utiske o festivalu dobre muzike, piva i dobrog ljetnjeg provoda, složili su se da je jedan od očekivanih ciljeva da u narednih pet godina Budva Beer fest dovede najmanje 60.000 posjetilaca iz cijelog regiona i okolnih evropskih zemalja.

Značaj manifestacionog turizama, kao posebnog segmenta turističke ponude, globalno je sve izraženiji, jer u značajnoj mjeri može da doprinese povećanoj posjećenosti destinacijama, a Budva će organizacijom ovakvih festivala nastaviti da se pozicionira na toj mapi.

Na ovogodišnjem Budva Beer fest-u predstavilo se preko 40 najpoznatijih pivskih brendova, kroz koje su bile zastupljene sve najveće pivare iz Crne Gore, a poseban dio bio je rezervisan za proizvođače domaćih “craft” piva.

Prvi Beer fest u Crnoj Gori potvrdio je da će Budva i ovog ljeta biti lider u regionu kada je dobar provod u pitanju.