12-03-2020

Zbog alkohola zatvor za 18 vozača

U proteklih mjesec 189 vozača je kažnjeno zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili alkohola. Njih 18 je imalo preko dva promila alkohola u krvi, za šta je novim zakonom predviđena zatvorska kazna, kazao je pomoćnik načelnika Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja Ilija Janjušević.

Zbog alkohola zatvor za 18 vozača | Radio Televizija Budva

Dva vozača su prekršila dozvoljenu brzinu, njih 19 se nije zaustavilo na znak policije prilikom kontrole, a 30 je odbilo alkotestiranje.

“Svi ovi prekršaji su zakonom definisani kao najteži prekršaji i za njih je predviđena isključivo zatvorska kazna, od 15 do 60 dana znači ne može biti izrečena novčana kazna”, kazao je Janjušević i dodao da visinu kazne određuje sud.

Podsjetio je da je prije tačno mjesec počela primjena novog Zakona o bezbjednosti u saobraćaju.

Za mjesec dana policija je kod 171 vozača evidentirala od jedan do dva promila alkohola u krvi, što podliježe prekršajnoj odgovornosti.

“Zaista podatak koji je zabrinjavajući, ne samo kada je pitanju bezbjednost saobraćaj nego i ponašanje građana”, kazao je Janjušević i dodao da policija preduzima sve mjere kako bi što kvalitenije kontrolisala takva kršenja zakona.