16-05-2020

Zbog narušavanja javnog reda i mira u Budvi dva lica lišena slobode

Zbog narušavanja javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu, službenici Centra bezbjednosti Budva podnijeli su prekršajne prijave protiv 14 osoba, dok su dva lica lišena su slobode, saopšteno je iz Uprave policije.


Ilustracija (Foto: Pixabay)

Oni su u podsjetili da je do incidenta došlo na način što su se akteri fizički međusobno obračunavali i gađali staklenim flašama i čašama.

"Dva lica su lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti", kaže se u saopštenju Uprave policije.

Naveli su da je prilikom izlaska na teren policija u ugostiteljskom objektu zatekla L.D.(20), L.D. (21), L.J. (25), M.Z. (23), P.K. (25), V.T. (19), M.D. (25), I.N. (35), M.Đ. (31), N.B. (24), I.B. (26), S.K. (31), S.A. (25) i S.N. (25). Svi oni su, kako piše u saopštenju, učestvovali u tuči.

"Nakon više upozorenja i naređenja lica su nastavljala sa narušavanjem javnog reda i policijski službenici su upotrebom sredstava prinude uspostavili narušeni javni red. Tom prilikom su L.D. i L.J. fizički napali policijske službenike, kada je L.D. u pravcu službenika bacao i staklene flaše. Službenici su zadobili lake tjelesne povrede."

O događaju je obavješten nadležni tužilac koji je naložio da se L.D. I L.J. liše slobode zbog krivičnog djela napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"Zbog ovog događaja u službene prostorije je pozvano još sedam lica radi prikupljanja obavještenja u svojstvu građanina", zaključuje se u saopštenju.