13-05-2021

Zenović: Nikiću, kucaš na otvorena vrata

Direktor Odbojkaškog kluba "Budva" Nemanja Zenović odgovorio je na jučerašnje saopštenje Miloša Nikića, odbornika DF-a u lokalnom parlamentu. On je istakao da na posljednjem zasijedanju SO Budva nije iznio stav da je Nikić potpisnik peticije za njegovu smjenu. Takođe je kazao Nikiću da upita potpisnike tog dokumenta da li je on bio planiran za mjesto predsjednika odbojkaškog kluba, ali i ujedno istakao da su mu, kao vrhunskom sportisti, vrata OK Budva uvijek otvorena.


Foto: OK Budva

Reagovanje prenosimo integralno:

Poštovani gospodine Nikiću,

Umjesto da razgovaramo o prosperitetu budvanske odbojke, a cijeneći Vas kao izvrsnog sportistu i našeg šampiona, natjerali ste me da Vam odgovorim na Vaš jučerašnje saopštenje.

Ne želeći da ulazim u bilo kakvu polemiku sa Vama, imam obavezu da Vam odgovorim na jučerašnji napad. S obzirom da potičem iz odbojkaske porodice jako mi je teško pao sinhronizovani napad na odbojkaški klub i mene. Ovom prilikom želim da se izvinim građanima Budve i Vama ako sam na emotivan i srčan način branio odbojkaški klub i svoje dostojanstvo.

Prije svega, odbornici kluba Demokrata nisu mahali papirima, a ukoliko ste pomno pratili moje izlaganje ja sam jedini koji je imao kod sebe peticiju o mojoj smjeni sa funkcije direktora odbojkaškog kluba Budva. Što se tiče pomenute peticije, ja nisam iznio stav da ste Vi potpisnik ali pitajte potpisnike peticije da li ste baš Vi bili planirani za mjesto predsjednika odbojkaškog kluba.

Vaše jučerašnje saopštenje me iznenadilo jer ste imali priliku da u lokalnom parlamentu, pred prisutnim odbornicima i građanima Budve, iznesete sve vaše stavove. Smatram da Vam je Predsjednik Skupštine dao dovoljno prostora da se izjasnite o svim pitanjima ali Vi niste iskoristili priliku za tu namjenu. Imajući ovo u vidu jasno je i meni, i građanima Budve da Vi ne stojite iza ovoga saopštenja i pokušaja politizovanja ove teme. Odbojka u Budvi postojala je prije nas i postojaće i poslije nas, neovisno od političke strukture na vlasti. Kao vrhunskom sportisti Vi znate da su Vam vrata odbojkaškog kluba uvijek otvorena.

Usput, moram se osvrnuti na Vaše konstatacije o dešavanjima u Budvi prošlog ljeta. Dok sam ja lično sa svojim prijateljima, kumovima, rodbinom i Vašim kolegama iz koalicije proveo sto dana ispred Opštine braneći izbornu volju građana, a sedam dana prije upada u zgradu Opštine danonoćno bio u kabinetu Predsjednika Skupštine sa odbornicima i poslanicima, nisam se bavio time gdje ste Vi bili za svo to vrijeme. Ali bih volio da odgovorite građanima Budve, a ne meni, s kim ste se Vi sastajali ljeta iste godine u beogradskom hotelu „Hilton“ i da li ta čajanka ima veze sa inicijativom za smjenu cjelokupnog rukovodstva odbojkaškog kluba Budva? Ovim završavam svaku javnu polemiku sa Vama na ovu temu.