04-02-2018

Zlatne medalje za Budvanke

Takmicarke Bokserskog kluba "Budva" Tamara Radunovic i Bojana Gojkovic su osvojile zlatne medalje na medjunarodnom turniru "The golden girls" koji se odrzao od 2. do 4. februara u gradu Boras u Švedskoj.

Zlatne medalje za Budvanke | Radio Televizija Budva

Pomenuti turnir je jedan od najtežih turnira u ženskom boksu na svijetu i ove godine je ucestvovalo oko 300 takmičarki iz 26 zemalja.

Tamara je u kategoriji seniorki do 57kg u polufinalu pobjedila reprezentativku Svedske Sofiju Smit, a u finalu Tanju Slinger iz Švajcarske dok je Bojana Gojkovic u kategoriji juniorki do 46kg u finalu pobjedila Megan Brainbridz iz Engleske koja je aktuelna sampionka Velike Britanije.

"Ovo je sigurno veliki uspijeh za boks u Crnoj Gori.Nase djevojke su ovim rezultatom jos jednom dokazale da su dio svjetske bokserkse elite. Do pobjeda su dosli velikom dominacijom u ringu te nijednog trenutka nisu dozvolile da sudije dovedu njihove pobjede u pitanje. Za njih je ova godina mnogo vazna jer od velikih takmicenja Tamaru ocekuje seniorako prvenstvo Evrope u maju u Poljskoj i prvenstvo Svijeta u novembru u Indiji dok Bojanu ocekuje juniorako prvenstvo Evrope u oktobru u Rusiji te za nas bi potpuni uspijeh bio medalja sa nekog od navedenih takmicenja. Veliki rad je pred nama i dacemo sve od sebe da zacrtane ciljeve ostvarimo. Moramo se zahvaliti Vidu Radkovicu nekadasnom clanu naseg kluba i sada jednom od najboljih trenera u Svedskoj na gostoprimstvu za vremenu provedenom u Svedskoj i na pomoci iskusnim savjetima u toku meceva nasih bokserki", kazao je trener Nikola Ružić.