17-06-2019

Zlatni momak : Evo kako možete glasati za Lazara Carevića

Treću godinu zaredom Lazar Carević je uvršten na listu 100 najtalentovanijih fudbalera svijeta, u izboru torinskog sportskog lista Tutosport ("Tuttosport"), koji od 2003. bira i rangira buduće zvijezde, a najistaknutijem uručuje priznanje "Golden boy".

Zlatni momak : Evo kako možete glasati za Lazara Carevića | Radio Televizija Budva

Dvadesetogodišnji Grbljanin, čuvar mreže B tima Barselone, je jedini igrač iz Crne Gore na spisku. Uz njega, iz "Blau grane" je svrstan još samo Rikard Marti Riki Puig, španski vezista.




Pored bivšeg golmana Grblja, region predstavljaju i Srbi Dejan Joveljić (Ajntraht), Strahinja Pavlović (Partizan) i Dušan Vlahović (Fiorentina), te Hrvat David Čolina (Monako).

Listu predvode Matijs de Ligt (Ajaks), Vinišijus Junior i Brahim Diaz (Real), Đanluiđi Donaruma (Milan), Džejson Sančo (Borusija Dortmund), Kalum Hadson-Odoi (Čelsi)...

O pobjedniku odlučuje međunarodni žiri sastavljen od predstavnika medija, koji će uzeti u obzir i glasove čitalaca na zvaničnom sajtu Tutosporta.

Za Carevića možete da glasate na sljedećem linku https://m.tuttosport.com/sondaggi/calcio/golden-boy/2019/06/14-57979008/vota_il_golden_boy_2019_le_100_nomination/

Mladi reprezentativac Crne Gore je deseti na listi.