09-02-2022

Budvanin Marko Adžić najmlađi osvajač Zlatne kacige u istoriji crnogorskog automobilizma

Dvadesetpetogodišnji Marko Adžić iz Budve radi u Hotelskoj grupi Budvanska rivijera. Najmlađi je osvajač Zlatne kacige u istoriji crnogorskog automobilizma, a za portal RTV Budva govorio je o dosadašnjem iskustvu, ali i o planovima za naredni period.


Foto: Marko Adžić

Od malih nogu kreće ljubav prema automobilizmu

U automobilizmu sam od svoje 2 godine kada je tata počeo da me vodi na trke. Od 2003. godine kada je on počeo da vozi bio sam uz njega, da bi 2011. i sam počeo da vozim karting i bio drugi u šampionatu kao vicešampion. Nakon toga sam od 2015. počeo da vozim automobile i prve godine debitovao kao treći u šampionatu, dok sam 2016. uzeo svoju prvu titulu u šampionatu i tako nastavio 2017/18/19 i 2021. godine i bio prvi. Osvojivši pet titula šampiona i tri uzastopne titule za Zlatnu kacigu, postao sam najmladji osvajač u istoriji automobilizma Crne Gore ikada", istakao je sa osmjehom Marko.

Dodaje da je za 2022. godinu i predstojeće trke promijenio auto i da će voziti Pežo 106 reli u klasi 1.4 e1.



"Preda mnom je sedam do osam trka koje ću voziti u Crnoj Gori, Hrvatskog, Albaniji i Srbiji", istakao je Adžić.

U aprilu kreće nova sezona trka

"Naredno takmičenje je u aprilu, otvaramo sezonu sa trkom u Herceg Novom. Svakako vozim za Klub koji organizuje AMSK "Podi". Što se tiče priprema one teže idu jer nemam puno prostora da vozim i testiram auto. Takođe malo više će trebati vremena da se uvozam u njemu jer je dosta brzi od prethodnog koji sam vozio i ne oprašta vozačke greške", naglasi je on.



Automobilizam za Marka predstavlja strast i ljubav

"Do sada sam stekao dosta prijatelja i to sve iz okruženja gdje sam vozio do sada. Za mene automobilizam predstavlja strast i ljubav koju sam gajio od malih nogu i koju sam naslijedio od mog oca koji je bio šampion dugi niz godina. Kada sjednem u trkački automobil tu se osjećam najbolje jer radim ono što najviše volim", kazao je on.



Napad za prvo mjesto

"Što se tiče planova za naredni period svakako da ću voziti ovu klasu neko vrijeme, jer sam sa ovim autom novi u toj kategoriji. Naravno da napadam prvo mjesto, da bih nastavio niz pobjeda i titulama. Takođe bih dodao da imam u planu da testiram formulu predator NAVAK u Srbiji tokom sezone", zaključio je Marko.

D.Č.