05-04-2019

Demokrate DF-u: Neobrazlaganje vašeg glasanje je potvrda da vas je sramota dogovora koji imate sa DPS-om

Iz Opštinskog odbora Demokrata Budve su reagovali na današnje saopštenje Demokratskog fronta. Reagovanje prenosimo integralno.

Demokrate DF-u: Neobrazlaganje vašeg glasanje je potvrda da vas je sramota dogovora koji imate sa DPS-om | Radio Televizija Budva

Kolege iz DF-a, i mi smo dužni da pojasnimo situaciju javnosti i da odgovorimo da prizemne insinuacije, pogotovo kada ste se usudili da prozovete ne samo nas politički, već i jednu uzornu paštrovsku i starogradsku porodicu.

Kolege iz DF-a, prvo, mi smo naše glasanje u SO, svako glasanje do sada, javno obrazložili za govornicom za razliku od vas koji na zadnjoj sjednici ni riječ niste rekli zašto ne podržavate Program rada i finansijski plan SRC Budva. Niste rekli ni riječ za govornicom, mada, kada nije progovorio ni riječ predsjednik Opštine možda ni vi ne morate, neka gradjani ocijene kako radite i djelujete u SO Budva.

Naravno da se desilo da i dezorijetisani DPS glasa ponekad kao i mi, ali je po nama ključno to što ste vi vaš nastup koordinirali i dogovorili sa njima a mi sa njima nemamo političku komunikaciju i saradnju. Velika je to razlika gospodo, a činjenica da niste javno obrazložili svoje glasanje je potvrda da vas je sramota dogovora koji ste sa DPS-om napravili!

Dakle kolege, nije problem kad nas preglasate, problem je i izdaja kada to radite i dogovorate iza naših ledja sa DPS-om, zato što niko unutar koalicije neće da vas podrži. Posebno dezorijentišete vaše glasače, iskrene i dokazane borce protiv DPS-a, time što u isto vrijeme kada taj isti DPS čini sve da vaše lidere pošalje u zatvor vi sa njima šurujete u Budvi, gradu koji je najviše osjetio poharu u režiji vaših sadašnjih “tihih” partnera. Ali dezorijentišete i svoje sadašnje koalicione partnere, pa konačno istupite i kažite gdje ćete i sa kime ćete. Jer neće moći da u isto vrijeme budete malo sa Demokratama, a malo sa DPS-om. Bar što se nas tiče.

Što se tiče gospodina Bauka i Komunalnog DOO, nismo jedini mi bili uzdržani, bila je i Crnogorska udržana, znači većina u koaliciji na vlasti. Takodje, ukoliko neko treba da brani interese SNP-a u Budvi, pogotovo od nas, onda neka to radi zvanični OO SNP Budva. Što se tiče gospodje Djurašković, tačno je da smo za njenu smjenu i to iz principijelnih razloga i to smo jasno i javno rekli. Kolege, ne treba nam niti jedna jedina funkcija i to smo vam jasno rekli, tako da ne inputirajte i ne zamjenjujte teze namjerno. Molimo vas da vi ne branite ostale kolege i partije kao što ste vase kadrove branili (Sekretara za društvene djelatnosti, direktora Dnevnog centra, predsjednicu Izvrsnog odbora TOB i sl.). Naime, niste vi ništa ustupili, već ste ih prodali sve do jednog a da ih niste ni obavjestili, što ste i sami potvrdili u reagovanju.

Čisto zbog javnosti, nama ljudi pristupaju bez interesa, ne treba nam niti jedna jedina funkcija, kadrovski smo neuporedivo spremniji od vas da se nosimo sa izazovima koje vođenje jedne opštine zahtjeva i to jako dobro znate, zato i posežete za kadrovima DPS-a i kadrovima iz Podgorice i ostalih gradova u Crnoj Gori i regionu.

Na kraju, pošto optužujete gospodina Martina Zenovića i njegovu porodicu za konflikt interesa, ne možemo da vas javno ne pitamo: Na grebalicama asfalta, mašinama, kamionima, bagerima i valjcima koji dopremaju i ugradjuju asfalt širom Budve piše jasno – CARINVEST. Šta kaže ASK ,da li je to konflikt interesa ili možda teže dijelo? Posebno nas čudi vaše pozivanje na čuvenu ASK, koja je upravo DF-u blokirala račun i otežala funkcionisanje, a od čijeg direktora tražite ostavku.

Gospodo iz DF-a, ne znamo o kojim pećinama i tragovima pričate, ali ako ovako nastavite rastavićemo vas na proste činioce pa ćete i vi lutati kao sjena Platonovim pećinama, kao jedan vaš poznanik, a naš bivši sugrađanin, kojeg je nekada slijepo slušao, recimo, gospodin Đoko Pribilović, VD predsjednika DF Budva!