14-06-2021

Fakultet likovnih umjetnosti pripremio interaktivni Informator za kandidate za upis

Fakultet likovnih umjetnosti je za kandidate zainteresovane za upis pripremio interaktivni informator postavljen na veb stranici fakulteta, u okviru zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore.

Fakultet likovnih umjetnosti pripremio interaktivni Informator za kandidate za upis | Radio Televizija Budva

Foto: FLUCG

Prodekan za nastavu ovog fakulteta doc. dr Zdravko Delibašić je kazao da svi zainteresovani kandidati u Informatoru mogu sagledati izbor studijskih programa, Slikarstvo, Grafički dizajn i Vajarstvo, kao i njihove specifičnosti.

„Svi kandidati koji su tokom prethodnog školovanja imali sklonosti i afinitete prema likovnim umjetnostima u srednjim školama, i posjeduju određeni dar (talenat), imaju prilike da svoje znanje i vještine upotpune i usavrše tokom studija na Fakultetu likovnih umjetnosti“, naveo je prodekan Delibašić.

Na Fakultetu likovnih umjetnosti se obavezno polaže prijemni ispit. Prije početka samog prijemnog ispita, neophodno je pripremiti i dostaviti mapu, koja zavisno od odabira studijskog programa sadrži određeni broj radova.

„Detaljniji opis i sadržaj mape, takođe se nalazi u Informatoru za upis na osnovne studije. Osim toga, u Informatoru se mogu naći i smjernice kao i raspored polaganja prijemnog ispita“, dodao je prodekan Delibašić.

Prošle godine je, u skladu sa licencom Ministarstva prosvjete i nauke, predviđeni broj mjesta bio po 15 za Slikarstvo i Grafički dizajn, i 10 za Vajarstvo.

„Zahvaljujući velikoj zainteresovanosti kandidata, već u drugom upisnom roku prethodne godine sva navedena mjesta su bila popunjena, tako da se nadamo da će i na ovogodišnjem upisu biti identičan odziv“, kazao je Delibašić.

Na Fakultetu likovnih umjetnosti prohodnost imaju sve gimnazije, stručne i vjerske škole.