10-10-2019

Međunarodni medicinski događaj koji spaja nauku i onkologiju počinje danas u Bečićima

Četvrti "Arome Montengro" međunarodni medicinski događaj, koji spaja nauku i onkološke klinike Mediterana, se ove godine održava u Budvi od 10-12. oktobra.

Međunarodni medicinski događaj koji spaja nauku i onkologiju počinje danas u Bečićima | Radio Televizija Budva

U pitanju je navjeća medicinska konferencija koja se tradicionalno organizuje u Crnoj Gori, a na kojoj učestvuju ljekari iz 17 zemalja sa preko 65 predavača i preko 170 učesnika.

Kako je najavljeno iz Ministarstva kulture, ministarka Sanja Damjanović će uzeti učešće u uvodnoj sesiji ovog događaja i prezentovati SEEIIST - projekat regionalnog centra za hadronsku kancer terapiju.


"Asocijacija radioterapije i onkologije mediteranskog područja (AROME) je organizator ove značajne trodnevne medicinske konferencije koja će naročitu pažnju posvetiti inovacijama u dijagnostici i tretiranju kancera, a sa Evropskom školom onkologije (ESO) poslednjeg dana konferencije će održati specijalna edukativna predavanja o izazovima u onkologiji sa kojima se suočavaju zemlje u razvoju", navode u saopštenju.

Početak 4. konferencije mediteranskih zemalja o onkologiji i dostupnosti ljekova koji mijenjaju ishod liječenja karcinoma, zakazan je za danas u bečićkom hotelu Falkenštajner, sa početkom u 14 sati.