21-02-2020

Staza do plaže Mogren u dosta lošem stanju

Ako se uputite ka stazi koja vodi do plaže Mogren, poput brojnih šetača ovih dana zateći ćete oštećenu ogradu i polomljenu tablu. Iz javnog preduzeća Morsko dobro dobili smo informaciju da će u narednom periodu u toku redovnih aktivnosti ograda koja je u novembru prošle godine bila dovedena u ispravno stanje, ponovo biti sanirana.



Staza koji vodi ka jednoj od najatraktivnijih plaža, Mogren koja nije samo posjećena u ljetnjem već i u zimskom periodu, nažalost je u dosta lošem stanju.

Na više mjesta duž pješačke staze ograda je uništena ili nedostaju djelovi iste što predstavlja dodatnu opasnost za sve šetače koji lijepe februarske dane iskoriste za uživanje u divnom pogledu ili fotografisanju sa čuvenom budvanskom balerinom.

Ipak niko nije bezbjedan u ovom lokalitetu jer samo trenutak nepažnje može biti koban.



Šetališna staza koja vodi pod dno strmih kamenih litica u proteklih nekoliko decenija odnela je šest života, a posljednja tragedija dogodila se tačno prije pet godina.

Kada su početkom januara veliki talasi odnijeli sa šetališta u more odnijeli 16-godišnju djevojčicu, čije je tijelo pronađeno tek nakon nekoliko dana.

Povodom ovom gradskog problema kontaktirali smo javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom čija je ovo nadležnost, i u telefonskoj izjavi dobili informaciju da je Morsko dobro u proteklih nekoliko godina u više navrata saniralo ogradu i kapiju ka plaži Mogren, i da ćeu sklopu svojih redovnih aktivnosti opet sanirati ogradu u narednom periodu.

Ulazna kapija ka plaži Mogren, i više od 30 polja ograde su bile oštećene uslijed jakog nevremena, zamijenjene su novim krajem novembra prošle godine.

Trenutna situacija negdje nalaže da ulazna kapija plaže Mogren bude zaključana kako bi se spriječile moguće tragedije na ovom potezu.