12-05-2021

Anđela Milić nova direktorka DZ Budva

Dr Anđela Milić nova je direktorica budvanskog Doma zdravlja.

Anđela Milić nova direktorka DZ Budva | Radio Televizija Budva

Ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović nastavila je sa smjenama pa su tako dirketorskih funkcija razriješeni direktori tri doma zdravlja.

Borovinić Bojović je smijenila i direktoricu budvanskog Doma zdravlja Vesnu Vučetić, na čije je mjesto izabrana dr Anđela Milić.

Dr Milić je 2016. diplomirala na Medicinskom fakultetu u Podgorici iz oblasti Otorinolaringologije sa temom "Konduktivni gubitak sluha", a radni odnos u DZ Budva zasnovala 2017. godine.

Specijalizaciju iz Interne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu upisala je 2018. godine, dok je program stručnog osposobljavanja obavila u JZU Dom zdravlja Budva i JZU Opšta bolnica Kotor.

Jednomjesečnu profesionalnu razmjenu studenata medicine- IFMSA obavila je u bolnici OUH- Odense Universitethospital u Danskoj na odjeljenju otorinolaringologija- hirurgija vrata, dok je jednomjesečnu profesionalnu razmjenu studenata medicine- IFMSA u, obavila u Centre Hospitalier Regional Universitaire de Nancy u Francuskoj na odeljenju endokrinologije.

Milić je nacionalni koordinator za reproduktivno zdravlje i HIV/AIDS u MoMSIC-u (Montenegrin Medical).

D.P.