07-08-2017

Bauk: Za zalivanje se mora obezbijediti tehnička voda

Izuzetno visoke temperature zahtijevaju dodatno zalivanje zelenih gradski površina i zelenila u zaleđu, kao i rashlađivanje oko 70 pasa koji se nalaze u azilu za napuštene životinje.

Bauk: Za zalivanje se mora obezbijediti tehnička voda | Radio Televizija Budva

"Ovo ljeto je pokazalo da se moramo vratiti na sistem hidrofora kada je riječ o zalivanju van gradskih površina i obezbjeđivanju tehničke vode", istakao je nedavno gostujući u studiju Radio Budve, direktor Komunalnog Radovan Bauk u razgovoru sa Brankom Čvorović.

Kako je kazao Bauk, u narednom periodu pokušaće da dodatne količine vode obezbijede kopanjem bunara i iskorišćavanjem tzv. podzemnih voda.

"Pitanje je koliko ćemo uspjeti tokom jeseni i zime da završimo prateću dokumentaciju i da pokušamo za iduće ljeto da obezbijedimo vodu koja neće biti vezana za gradski vodovod, da smanjimo i naše troškove, a na jedan da smanjimo potrošnju vode koja je dragocjena i za turiste, a i za nas domaće", naglasio je Bauk.



U azilu se sada, prema riječima Bauka, nalazi preko 70 napuštenih životinja.

"U ovim vrelim danima, zaposleni u azilu pokušavaju da ih rashlade kupanjem, jednostavno se vodi računa o njima tretman koji oni imaju, mislim da nema ni jedan azil u Crnoj Gori", istakao je Bauk.