01-02-2023

Besplatne radionice u čitaonici Narodne biblioteke Budve srijedom i četvrtkom

JU Narodna biblioteka Budve od danas nastavlja niz besplatnih radionica u svom čitaoničkom prostoru saopšteno je iz ove Javne ustanove.

Besplatne radionice u čitaonici Narodne biblioteke Budve srijedom i četvrtkom | Radio Televizija Budva

Foto: Pexel

Već sjutra, počinje radionica „Stop nasilju!“ namijenjena nižim i višim razredima osnovne škole u terminu od 17 do 19 časova, a koje će svake srijede voditi profesorice Sanja Pantović (za niže razrede) u terminu od 17 do 18 časova i Zorica Joksimović (za više razrede) u terminu od 18 do 19 časova. Cilj projekta je edukacija tri ciljne grupe: učenici, roditelji i nastavnici putem edukativnih radionica, javnih tribina, kao i obilježavanje Dana borbe protiv nasilja 22. februara, Dana ružičastih majica.

U nizu aktivnosti počeće se radionicama kreativnog pisanja za učenike nižih i viših razreda u prostoru čitaonice Narodne biblioteke Budva, svake srijede, februara, marta i aprila, u terminu od 17 – 19h. Na radionicama će se djeca kreativno izražavati u formi kratke priče ili pjesme, na temu „Stop nasilju“.

Najbolje napisani radovi sa radionica, kao i oni koji će pristići po osnovu raspisanog konkursa za učenike tri osnovne škole na nivou opštine Budva, biće publikovani u zborniku dječijih radova i promovisani u budvanskoj Biblioteci, kao i na proljećnom
Sajmu knjiga u Podgorici, a u okviru partnerske saradnje NVO „Talas“ i JU Narodna biblioteka Budve.

Svakog četvrtka u terminu od 16 do 18 časova nastavlja popularna radionica za djecu i mlade koja je pokrenuta 2017. godine - „Škola stripa i ilustracije“ koju vodi strip majstor Simon Vučković.

Cilj ove radionice je edukacija o likovnim disciplinama
ilustrovanja književnog teksta, časopisa, slikovnica, stripova, kao i upućivanje u ostale segmente dizajna kao što su: oblikovanje knjige, scenario (dramaturgija), kadriranje, montaža, studija i kreiranje likova, kostimografija, scenografija, anatomija, storibord, tehnike, materijali za rad, kao i teorija i istorija likovne umjetnosti s fokusom na dizajn.

Škola stripa i ilustracije za djecu i mlade se odvija u okviru partnerske saradnje sa NVU Udruženje afirmacije stripa.