06-10-2022

Besplatne radionice za djecu u Petrovcu

Narodna biblioteka Budve organizuje u Petrovcu besplatne radionice: engleskog jezika "Discover English", “Matematika kroz igru”, “Zanimljiva matematika” i “Čitaj, istraži, pripremi i pokaži” koje će se odvijati u OŠ Mirko Srzentić u Petrovcu. Radionicu “Discover English” za djecu uzrasta od 6-10 godina vodiće profesorica Kaja Lazarević ponedjeljkom od 13 do 14 časova.

Besplatne radionice za djecu u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Cilj ove radionice je da pomogne djeci da bolje usvoje i obogate svoj vokabular i gramatiku engleskog jezika, učeći kroz pokret, igru i pjesmu. Djeca će učiti jezik kroz nekoliko segmenata: obrađivaće popularne dječije pjesme i igre, slušaće i čitaće poznate priče i inserte iz filmova, oslikavaće ih, obilježavaće poznate praznike u tom periodu, praviće čestitke, rješavati asocijacije, zagonetke, učiće jezik kroz pokret i bogatiti svoj vokabular.

Radionica „Matematika kroz igru“ namjenjena je djeci uzrasta od 5 do 8 godina i relaizovaće se srijedom u terminu od 12.30 do 13.30 časova i vodiće je nastavnica Senida Kajević. Osmišljena je kroz nekoliko segmenata: brojevi, geometrijske figure i tijela. Svaka radionica započeće kvizom znanja iz jedne od pomenutih tema. Tokom radionica biće korišćene razne igrice, pitalice , zagonetke i asocijacije. Učesnicima će na zanimljiv način biti predstavljen matematički sadržaj predviđen za ovaj uzrast. Stvoriće se mogućnost da djeca kroz novi pristup steknu nova znanja i vještine koja će im pomoći u snalaženju u raznovrsnim situacijama.

Radionica „Zanilmljiva matematika“ namjenjena je djeci uzrasta od 9 do 11 godina i realizovaće se svakog četvrtka od 12.20 do 13.20 časova, a vodiće je nastavnica Marina Rašković. Radionice za ovaj uzrast će takođe biti realizovane kroz nekoliko tema: istorijat matematike, problemski zadaci, brojevi, geometrija. Koristiće se iste metode kao i u mlađoj grupi, s tim što će biti prilagođene uzrastu i predznanju polaznika.

Cilj matematičkih radionica je razbijanje predrasuda da je matematika oblast koju je teško savladati, kao i osposobljavanje polaznika da samostalno koriste veb alate kako bi bili u mogućnosti da u budućnosti istražuju i nadograđuju svoja znanja, kao i da ih na pravi način primjenjuju.

Radionica „Čitaj, istraži, pripremi i pokaži“ namjenjena je djeci uzrasta od 10-14 godina, održavaće se ponedjeljkom u OŠ Mirko Srzentić, a vodiće je nastavnica Bojana Sinanović Spalević. Osmišljena je da osposobi djecu da se nesmetano izražavaju i da bogateći rječnik razvijaju i samopouzdanje prilikom samostalnog i javnog izlaganja. Uz zajednički odabir teme, voditelj radionice i djeca će osmišljavati monologe i dijaloge i stvarati priče. Budući da je dosadašnje iskustvo u radu sa djecom pokazalo da se oni najbolje oslobađaju i izražavaju kroz nastup na sceni, to će biti i krajnji cilj ove radionice.