18-12-2019

Besplatne ulaznice za nacionalne parkove dobrovoljnim davaocima krvi

Direktorka Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore Gordana Rašović i direktor JP Nacionalni parkovi Crne Gore Elvir Klica potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim su omogućene besplatne ulaznice za dobrovoljne davaoce krvi.


Foto: mina

Kako je saopšteno iz Zavoda, svi dobrovoljni davaoci, koji krv budu donirali u narednom periodu, imaće mogućnost izbora besplatne ulaznice za jedan od pet nacionalnih parkova, kao mali znak pažnje za humano djelo.

Direktorka Zavoda, dr Rašović zahvalila je menadžmentu JP Nacionalni parkovi Crne Gore, na čelu sa Elvirom Klicom, na obezbjeđivanju besplatnih ulaznica za dobrovoljne davaoce krvi, ali i na organizovanoj akciji dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u tom preduzeću.

“Hvala što ste svoju instituciju koja broju veliki broj zaposlenih uveli u porodicu dobrovoljnih davalaca krvi koja je svakim danom sve brojnija. Naša će saradnja, sigurna sam, biti veoma uspješna i nadam se dugoročna, jer je dobrovoljno davanje krvi jako važna stvar“, rekla je Rašović.

Direktor Nacionalnih parkova zahvalio je Zavodu na inicijativi.

“Najmanje što smo mogli da učinimo je ustupanje besplatnih ulaznica za sve dobrovoljne davaoce krvi. Ovo je samo početak buduće saradnje i simbolično potpisivanje memoranduma, a nadam se da ćemo u narednom periodu imati još više zajedničkih akcija“, istakao je Klica.



Zaposleni u tom preduzeću danas su i dobrovoljno donirali krvi. U akciji koja je organizovana učestovalo je oko 20 davalaca krvi.