08-04-2020

Bez zaraženih u Domu Mladost i domovima starih

Činjenica da Javne ustanove domovi starih, licencirani dom Duga, Komanski most, centar Ljubović i Dječiji dom Mladost u Bijeloj za sada nemaju ni jedno lice zaraženo virusom kovid 19, govori o disciplini i tome da se preporuke NKT-a poštuju na najbolji mogući način, saopštio je predsjednik Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Suad Numanović.

Bez zaraženih u Domu Mladost i domovima starih | Radio Televizija Budva

Foto: Ilustracija

"Riječ je o institucijama koje zajedno imaju više stotina korisnika": Numanović (Foto: gov.me)

Numanović je odao priznanje institucijama socijalne i dječije zaštite, dodajući da su na ličnom primjeru pokazale odgovornost i solidarnost kroz poštovanje preporuka Nacionalnog kordiancionog tijela za zarazne bolesti i Vlade Crne Gore.

“Naime, sa zadovoljstvom možemo konstatovati da Javne ustanove dom starih u Risnu, Pljevljiva i Bijelom Polju, licencirani dom Duga, Komanski most, centar Ljubović i Dječiji dom Mladost u Bijeloj za sada nemaju nijedno lice zaraženo virusom kovid 19. Riječ je o institucijama koje zajedno imaju više stotina korisnika, a sami podatak da među njima, kao ni među licima zaposlenim u ovim institucijama nema nijedne zaražene osobe govori o disciplini i tome da se preporuke NKT-a poštuju na najbolji mogući način”, kazao je Numanović.

Kako je saopštio, posebno treba imati u vidu da dio korisnika ovih institucija spada u tzv. ranjivu grupu te je ovaj uspjeh samim tim još i veći.

“Izražavam nadu da će ostati tako i u narednim danima sve dok traje opasnost sa kojom smo suočeni, a sve u cilju očuvanja zdravlja kako korisnika i zaposlenih u ovoj instituciji tako i njihovih najbližih sa kojima su u svakodnevnom kontaktu”, navodi se u saopštenju