17-08-2021

Boksersko prvenstvo Evrope za mlade i ove godine u Budvi

Crna Gora će drugu godinu za redom biti domaćin prvenstva Evrope za mlade koje će se održati od 13. do 24. oktobra 2021. godine u Budvi.


Zvanični logo prvenstva

"Zbog povjerenja koje smo dobili od EUBCa (Evropska bokserska konfederacija) i važnosti ovog velikog takmičenja za crogorski sport/boks mi ćemo nastojati da nadmašimo kvalitet organizacije cijelokupnog šampionata u odnosu na prošlu godinu", saopšteno je iz bokserskog kluba Budva.

Takođe, kako dodaju, veliki izazov je ponoviti istorijski rezultat od prošle godine za reprezentaciju Crne Gore gdje su zlatne medalje osvojili Bojana Gojković i Petar Liješević, i bronzane Nina Radenović i Miloš Krasnići.

"Ocekujemo i ove godine da svi reprezentativci budu maksimalno spremni i dostojno predstave svoju državu i naprave rezultate skladno pokazanim u ringu. Nadamo se da će sve nadležne institucije, uspiješno preduzetnici kao i ostali ljudi dobre volje imati sluha i pomoći sigurno jedan od najvećih sportskih događaja u Crnoj Gori u ovoj godini. Budva ponovo dokazuje da je grad boksa, a potrudićemo se da takvo stanje u budućnosti bude na nivou cijele Crne Gore!", istakli su iz budvanskog kluba.