14-02-2022

Britanska ambasadorka posjetila Turističku organizaciju opštine Budva

Delegacija Britanske ambasade Podgorica, koju je predvodila ambasadorka Karen Medoks, boravila je u kurtoaznoj posjeti Turističkoj organizaciji opštine Budva u četvrtak, 10. februara.


Foto: TO Budva

Direktor Turističke organizacije opštine Budva, Nemanja Kuljača, upoznao je ambasadorku Medoks sa turističkom ponudom Budve, prirodnim ljepotama, smještajnim kapacitetima, kalendarom manifestacija, promotivnim aktivnostima, potencijalom aktivnog turizma na budvanskoj rivijeri, turističkim kretanjima u periodu prije početka pandemije virusa kovid-19 i nakon, posebno kada su u pitanju dolasci i noćenja gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva. On je takođe govorio i o planiranim projektima koji se odnose na unapređenje turističke ponude i valorizaciju kulturne baštine, ali i izazovima sa kojima se Organizacija susreće u vremenu pandemije.

Ambasadorka Medoks јe zahvalila na prijemu i izrazila posebno interesovanje kada su u pitanju razvijanje i unapređenje turističke ponude Budve, budvansko zaleđe, broj gostiju iz UK i mogućnosti povećanja turističkog prometa sa ovog tržišta. Kako je istakla, ambasadorka će rado promovisati turističku ponudu Budve i ovo tržište drugim britanskim turistima.

"U periodu od 2015. do 2019. godine Crna Gora je bilježila konstantan rast broja britanskih turista. Tokom 2019. godine zabilježena je čak 30% veća posjeta sa ovog tržišta u poređenju sa 2018. godinom, što govori u prilog tome da gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva u sve većoj mjeri posjećuju Crnu Goru, rado to čine i da će se povratkom redovnog i olakšanog kretanja putnika u Evropi taj trend i nastaviti", navodi se u saopštenju TO Budva.