02-06-2023

Britanski novinar u Crnoj Gori: Ovo je zemlja zadivljujuće prirodne ljepote

Britanski novinar Mark Curtis Raleigh u sklopu organizacije Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG), boravio je u studijskoj posjeti našoj zemlji u periodu od 30. maja do 02. juna tekuće godine.


Foto: NTO CG

Riječ je, kako je saopšteno iz organizacije, o novinaru dnevnog lista “The Sunday Times” koji će kroz reportaže predstaviti prirodne ljepote i brojne mogućnosti koje nudi Crna Gora. Dnevni list dostiže do 1.5 miliona čitalaca, te se očekuje da će objavljeni članci, kao rezultat ove posjete, doprinijeti promociji naše zemlje kao turističke destinacije.

Novinar je prvi put u posjeti Crnoj Gori, a prema njegovim riječima, ovo je “zemlja zadivljujuće prirodne ljepote koja ima predivna jezera, rijeke i planine”.

“To je zemlja zadivljujuće prirodne ljepote – posebno mislim na predivna jezera, rijeke i planine. Smatram da je kontrast između juga i sjevera fascinantan, a na ovakvo gostoprimstvo ljudi nisam naišao na svojim dosadašnjim putovanjima u druge zemlje”, kazao je Raleigh.

Tokom boravka u destinaciji, kako se navodi, novinar je imao priliku da posjeti Žabljak i Bar, te da se oproba u aktivnostima kao što su rafting Tarom i zip lajnu.

“Rafting u klisuri Tare bio je vrhunac i nezaobilazan je za porodice koje preferiraju aktivni odmor, a uz to bih svakako preporučio i zip line odakle se pruža nevjerovatan pogled na guste šume i kristalnu rijeku. Našim čitaocima ću preporučiti da probaju i tradicionalne specijalitete, kako bi stekli kompletan doživljaj o Crnoj Gori”, kazao je britanski novinar.

IZ NTOCG navode da u okviru putovanja po Crnoj Gori, imali su priliku da uživaju u krstarenju Skadarskim jezerom, a kako ističe upoznavanje sa bogatstvom biljnog i životinjskog svijeta je “nevjerovatno iskustvo”.

“Osjećao sam se tako smireno dok smo krstarili jezerom, kao da sam se povezao sa prirodom na neki drugačiji način. To je definitivno mjesto o kojem ću pisati, i koje ću preporučiti svim ljubiteljima prirode i avanture”, zaključio je Raleigh.

Pored NTO CG, kako napominju, podršku u organizaciji studijske posjete dali su strateški partner NTO CG – turistička agencija Gold travel, lokalne turističke organizacije Bara i Nikšića, kao i Nacionalni parkovi Crne Gore.