19-03-2020

Budva donira "čelična pluća" kotorskoj bolnici

Opština Budva doniraće respirator Opštoj bolnici Kotor u vrijednosti od 26.000 eura kako bi se u ovoj teškoj epidemiološkoj situaciji pomoglo najugroženijima od koronavirusa, hroničnim bolesnicima, starijim pacijentima i drugim ranjivim grupama, a za koje naš zdravstveni sistem mora biti spreman i čiji životi mogu biti ugroženi.

Budva donira

Foto: Profimedia

"Respiratori, aparati za vještačko disanje, najvažniji su dio medicinske opreme u borbi sa pandemijom ove vrste te se lokalna uprava, na inicijativu predsjednika Opštine Marka Carevića, odlučila da na ovaj način pomogne kotorskoj bolnici, prema trenutnim mogućnostima", saopšteno je iz Službe predsjednika budvanske Opštine.

Opština Budva, kako je navedeno, poziva još jednom sve građane da se u ovoj situaciji ponašaju odgovorno, poštujući mjere i preporuke nadležnih organa, posebno mjere socijalne distance i izolacije.

"U ovoj situaciji, zajedničkim i odgovornim činjenjem i nečinjenjem, možemo učiniti puno i zaštititi ranjive grupe od infekcije", navodi se u saopštenju.


Zaključeno je da će organi uprave i Opštinski tim za zaštitu i spašavanje nastaviti da prate razvoj situacije, i da preduzimaju sve mjere i radnje u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tima, kao i da koordiniraju svoje aktivnosti kako bi se širenje ove epidemije zaustavilo. Sa ciljem i željom da se život naših građana, ali i svih građana svijeta pogođenih ovom pandemijom, što prije vrati u normalu.