13-05-2022

Budva organizuje dva profesionalna turnira koji će okupiti tenisere iz svijeta

U Budvi će se od 30. maja do 6. juna odnosno od 6. do 12. juna u organizaciji teniskog kluba Budva Rivijera održati dva profesionalna turnira koji će okupiti tenisere iz mnogih država.


Ilustracija, Foto: Pixabay

"To su dva profesionalna turnira gdje igrači, ne samo iz regiona već iz cijelog svijeta, dolaze da pokušaju da se plasiraju što bolje u turniru i prikupili poene za ATP rang. Ovi turniri su jako popularni, kao što je recimo Turska, Egipat Tunis i oni su razvili od toga teniski turizam. Takođe kod njih se ovi turniri praktikuju čak i na nedeljnom nivou. Od toga živi i grad ali i hoteli, to je velika promocija za određenu destinaciju. Ja sam se potrudio da ostvarim, i ovo je početna stepenica jer je Budva nekada bila teniska destinacija. Ja sam se bavio cijelog života tenisom, dugo godina živio u Americi ali sada sam tu i pokušavam da oživim tenis u Budvi i da nam se vrati tenis na velika vrata", kazao je u emisiji Jutrom iz Budve, teniser Tino Plamenac.


Foto: Printscreen

Za organizovanje češćih turnira u Budvi, potrebna je podrška Teniskog saveza, države ali i grada

"Kada bi se sve to realizovalo, to bi bila jedna velika stvar za državu. Pravi primjer nam je Turska koja je razvila turizam od toga. Dolaze ljudi ne samo iz Evrope, već i Amerike. Istakao bih da u svemu ovome nijesam sam, imam veliku podršku i moram da se zahvalim Budvanskoj rivijeri jer ona je generalni sponzor. Podršku su mi dali direktor Jovica Gregović, kao i predsjednik Oborda direktora Mijomir Pejović, jer ovo je nemoguće uraditi samostalno. Zahvalnost dugujem Opštini Budva, Morskom dobru, Turističkoj organizaciji Budva, kao i gospodinu Nemanji Kuljači. Tu je i dosta pojedinaca koji će da participiraju i pomognu, i ono najvažnije, bitna je kolektivna saradnja da bi se ovako nešto održalo", istakao je on.

Škola tenisa u Budvi broji 50 članova

"Ukupno ima 50 članova, a ja se iskreno nadam da će to da ide na većem nivou. Istakao bih da je naš član, Branko Đurić ostvario sjajan rezultat u Ulcinju, i uzeo svoj prvi ATP poen. Lično ja se zalažem za to da Budva dobije zatvorene teniske terene kako bi mogli funkcionisati preko čitave godine", kazao je on.

Prijavljeno je preko 100 tenisera za predstojeći turnir

"Za sada je prijavljeno preko 100 tenisera iz svijeta, uz njih će biti treneri tako da će tu biti preko 200 stranaca. Zahvalio bih se Opštini Budva koja je partner na ovom projektu", zaključio je on.


D.Č.