06-12-2019

Budva spremna da uz najveće muzičke zvijezde Balkana dočeka 2020. godinu

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika, TOB je juče organizovala konferenciju za novinare u beogradskom hotelu "Majestic", u okviru koje su svoje programe predstavili i hoteli: "Palas", "Splendid", "Melia" i "Falkensteiner".

Budva spremna da uz najveće muzičke zvijezde Balkana dočeka 2020. godinu | Radio Televizija Budva

"U ime grada domaćina prisutne predstavnike brojnih medijskih kuća pozdravio je Krsto Radović, predsjednik SO Budva, dok je dobrodošlicu u "grad najbolje zabave u regionu" poželjela Maja Liješević, direktorka TO Budva.

Najveću pažnju novinara i fotoreportera i ovoga puta privukle su poznate muzičke zvijezde: Svetlana Ceca Ražnatović, Hari Varešanović, Lena Kovaćević, Neda Ukraden, Nevena Božović, Gula iz crnogorske grupe "Katapult" i sopranistkinja Marijana Šovran koja će nastupiti 1. januara na koncertu klasične muzike."Budva, kao što vidite, više nije destinacija samo za ljetnji odmor i kupališni turizam, već destinacija u kojoj uživate tokom cijele godine. Naš novogodišnji program je i ovoga puta raznovrstan i vrlo atraktivan.

Potrudili smo se da dovedemo regionalne zvijezde i vjerujemo da će svako moći da odabere ono što je njemu blisko. Budva će svakog dočekati raširenih ruku", kazala je na jučerašnjoj konferenciji, Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije Budve.Kada je riječ o atraktivnim imenima, ni budvanski ugostitelji ne zaostaju.

Neda Ukraden, Petar Grašo, Haris Džinović, su samo neki od pjevača u čijim će hitovima uživati svi oni koji odluče da Novu 2020. godinu dočekaju u crnogorskoj metropoli turizma.Nakon press konferencije u Beogradu, svi prisutni uživali su u prigodnom koktelu.

"Svečanom događaju u glavnom gradu Srbije su prisustvovali i Ambasador Crne Gore u Srbiji, Tarzan Milošević sa saradnicima, direktorka Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak, predstavnici ministarstva turizma Crne Gore, Damir Davidović i Ćazim Hodžić, kao i direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović", zaključuju u saopštenju iz TOB-a-.


Novogodišnji program

Novogodišnji program počeće u subotu, 28. decembra, kada će nastupiti trebinjski rok sastav “Krugovi u žitu”, „Akademia“ i “Katapult“ iz Bara i kultni hrvatski rok sastav „Psihomodo pop“.

U nedjelju, 29. decembra u podne će koncert održati poznata džez pjevačica iz Srbije – Lena Kovačević, dok će se u noćnim satima predstaviti Gradska muzika Budve, budvanski bend “Refugie Jesus & Apostols” i hrvatski rok muzičar Neno Belan s bendom.

U ponedeljak 30. decembra održaće se podnevni koncert crnogorskog gudačkog kvarteta "Lords of the Strings", čiji članovi su ujedno i muzičari crnogorskog simfonijskog orkestra. Istu noć nas očekuje veče elektronske muzike koje će "otvoriti" budvanski DJ-evi Stevan Mandić i John K, a potom će nastupiti svjetski poznati turski DJ – Mahmut Orhan i francuski DJ duo "Offenbach".

Poslednjeg dana ove godine, 31. decembra u dnevnim satima će biti organizovan program za najmlađe, dok će uveče nastupiti crnogorski sastav „The Grupa“, poznata pop pevačica Nevena Božović i regionalna zvijezda – Zdravko Čolić.

U srijedu, 1. januara od 14 sati planiran je koncert klasične muzike u okviru kojeg će nastupiti renomirana crnogorska operska imena: Marijana Šovran (sopran), Marko Kalajanović (bariton), Lana Asja Dabović (sopran), Emilija Minić (sopran) i poznati srpski tenor Stevan Karanac. Soliste će i ove godine pratiti Mediteranski revijski orkestar pod dirigentskom palicom Radovana Papovića, a na flauti će svirati i budvanka Ksenija Franeta.

U večernjim satima će na Trgu prvo zapjevati klapa “Assa Voce” iz Podgorice, onda ćemo se podsjetiti poznatih hitova grupe “Hari Mata Hari” , nakon kojih će nastupiti zvijezda narodne muzike – Svetlana Ceca Ražnatović.