01-02-2022

Budvanska URA podržala ideju evropske vlade: Ponuđeni koncept trebalo sprovesti i ranije

Budvanska URA na sinoćnjem sastanku jednoglasno je pružila podršku za ideju manjinske, evropske vlade kao najoptimalnijeg rješenja za prevazilaženje postojeće krize vlasti uz ocjenu da je ponuđeno rješenje trebalo ponuditi i ranije, s obzirom na to da se očito vidjelo da postojeća Vlada u dugoročnom roku ne može dati tražene rezultate koje su željeli građani.


Foto: URA

Kako je saopšteno iz ove partije, na sastanku odbora URE u Budvi prisustvovale su potpredsjednica partije Jovana Marović i politička direktorka Ana Novaković-Đurović.

"Na sjednici je rečeno i da je budvanska URA za smjenu Dritana Abazovića kao potpredsjednika Vlade, jer kako smatraju, Abazoviću zbog privrženosti i napora ka izgradnji evropskog, građanskog i ekološkog društva pripada mjesto premijera. Na sjednici budvanske URE upućen je apel vlasti u Budvi da nađe kompromosno rješenje i izbore na lokalu odloži za period nakon ljetnje turističke sezone.
Iako budvanska URA ne participira u vlasti na lokalnom nivou i štaviše izbori bi joj odgovorali u ovom trenutku ipak apelujemo na partije u postojećoj vlasti da nađu kompromis i na najbolji način pripreme ljetnju turističku sezonu u gradu a izbori u ovom trenutku svakako bi otežali taj zadatak", navodi se u saopštenju.