08-11-2018

Budvanski taksisti najavili protestnu vožnju za sjutra

Budvanski taksisti najavili su protestnu vožnju sjutra, od 12 časova, zbog nezadovoljstva jer, kako navode, Komunalna inspekcja ne obavlja zakonom predviđene oaveze.

Budvanski taksisti najavili protestnu vožnju za sjutra | Radio Televizija Budva

"Protestnom vožnjom ćemo pokušati da ostvarimo naša prava, a vožnja će se obaviti na potezu od kružnog toka "Berkovići", glavnim bulevarom "Jadranski put" do makreta "Voli" i nazad "Južnim bulevarom" do početne tačke kružnog toka", navodi se u saopštenju predstavnika taksi udruženja.

Budvanski taksisti (u sastavu Sany Taxi, Hello Taxi, Terra Taxi, Vip Taxi, Happy Taxi, Ok Taxi, Palma Taxi, Eco Taxi, Extra Taxi i Joker Taxi) istakli su da će u toku protestne vožnje uključiti sirene u momentu prolaska pored same Opštine, kako bi skrenuli pažnju zaposlenih u Opštini Budva na njih i njihove probleme.

Podsjećamo, taksisti su ranije naveli da od usvajanja novog Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Opština Budva sa nadležnim sekretarijatima još uvijek ne raspisuje javnu raspravu za donošenje i usvajanje nove taksi Odluke, iako su bili dužni da prilagode novu Odluku u vremenu koje je propisao novi Zakon o prevozu.

"Takođe, kako u protekloj godini tako i u ovoj, nadležni sekretarijati sa nadležnim inspekcijama ne vrše uklanjanje civilnih vozila sa taksi površina (koja smo za 2017 plaćali 500,00€ a za 2018 300,00€ po vozilu) i prinuđeni smo da koristimo druge površine za pružanje taksi usluge zbog čega smo u više navrata bili sankcionisani", kazali su predstavnici taksi udruženja i dodali da tokom ljetnje turističke sezone komunalna inspekcija je jako površno ili nikako sankcionisala civilna putnička vozila koja su nelegalno vršila prevoz putnika iako su za neka uredno dostavljali fotografije.

Budvanski taksisti su istakli da od nadležnog sekretarijata koji je po važećoj taksi Odluci dužan da vodi uredan registar o izdatim Licencama i izvodima licenci, je nemoguće dobiti bitne informacije iako su uredno dostavljali zahtjeve za slobodan pristup informacijama.

"Sve ovo su više nego bitni razlozi da lokalna samouprava počne da rješava nagomilane probleme u ovoj oblasti i zbog toga smo prinuđeni da na ovaj način skrenemo pažnju javnosti tako sto ćemo organizovati protestne vožnje i tom prilikom ćemo voditi računa o saobraćaju kako ne bismo ugrozili funkcionisanje naših sugrađana", zaključili su taksisti.