27-04-2021

"Budvo mati moja" zaslužuje spot nakon 30 godina

Muzičar Mićo Vujović planira da snimi spot za novu verziju pjesme "Budvo mati moja" koju će namijeniti promociji turističke ponude našeg grada. Kako bi se ovaj cilj realizovao potrebne su novčane donacije privrednika i Opštine Budva, kojima se ovaj umjetnik nada.

Foto: privatna arhiva

"Kuriozitet je da pjesma "Budvo mati moja" koja je nezvanično postala himna ovoga grada i koju svi vole bez obzira na politiku i naciju još uvijek nema spot, a izašla je davne 1993. godine. Želja mi je da upravo taj spot sa lijepim kadrovima Budve posluži u promociji našeg grada pred nastupajuću sezonu od koje svi puno očekujemo s obzirom na okolnosti koje imamo", kazao je za naš portal autor Mićo Vujović.

Rimejk popularne pjesme biće u akustičnoj varijati nalik na zvuke Gipsy Kings-a, pravi ljetnji hit koji će probuditi stare emocije i želju da se posjeti Budva. Na numeri se intenzivno radi i u studiju Jack Lupino završeno je više od pola posla, dok u aranžmanima pomaže Nebojiša Ćulafić. Vujoviću je želja da spot bude gotov najkasnije do 1.juna.

"Nemam sredstava da taj projekat sam iznesem. Moja želja je da do 1. juna pjesma i spot budu spremni kako bi poslužili kao promoter turističke ponude našeg grada, ali mi u tome treba pomoć sugrađana, privrednika i insitucija, a očekujem i podršku Opštine" kazao je Vujović.


Foto: portal RTV BUdva

Što veći budžet to će spot biti kvalitetniji.

"Smatramo da je potrebno minimum oko šest hiljada eura kako bi se napravio kvalitetan spot za novu verziju pjesme "Budvo mati moja". U tom spotu planiramo da prikažemo kadrove sa atraktivnih lokacija koje smo odabrali. Poenta je da se Budva kao metropola turizma prikaže sa što više detalja, objekata i znamenitosti, a za sve to su potrebna sredstva", kazao je za naš portal producent Igor Nikolić.

Ekipa koja radi na spotu se obratila javnim preduzećima i institucijama, očekujući takođe da će i Opština Budva izaći u susret.

"Bilo bi dobro da što prije prikupimo novac kako bismo što ranije završili snimanje spota. Sada sve zavisi od dobre volje onih kojima smo se obraćali za podršku", naglasio je Nikolić.

Smatramo da je ideja dobra i da bi bila prava šteta ne podržati je, a svima koji učestvuju u ovom projektu želimo puno uspjeha.


J.M.