14-01-2022

Čelebić: Tokom praznika najviše kazni izdato za nepropisno parkiranje automobila

Obim posla tokom novogodišnjih praznika, znatno je bio manji u odnosu na prošlu godinu, kazao je načelnik Komunalne policije Darko Čelebić.

Čelebić: Tokom praznika najviše kazni izdato za nepropisno parkiranje automobila | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva, portal RTV Budva

"Komunalna inspekcija i Komunalna policija bila je cijelo vrijeme prisutna na terenu tokom praznka, dok je administrativni dio bio na odmoru. Što se tiče obima posla tokom novogodišnjih praznika, znatno je bio manji u odnosu na prošlu godinu, iz razloga što nije bio organizovan doček na otvorenom, a znate i sami da smo tada imali pune ruke posla", istakao je Čelebić za Budvansku hroniku.

Kako kaže, zahvalan je ugostiteljima na njihovom ponašanju tokom praznika, sa jednim izuzetkom.

"Mislim da ste obaviješteni da jedan ugostiteljski objekat kažnjen zbog prekoračenja radnog vremena za vrijeme novogodišnjih praznika. To pravno lice kažnjeno je sa 500 eura, dok je odgovorno lice kažnjeno sa 50 eura. Ukpuno poštovanje epidemioloških mjera, mislim da je sve bilo u domenu jako dobro, tako da sam jako zadovoljan sa tim", kazao je on.

Najveći dio kazni išao je na nepropisno parkirane automobile

"Bilo je dvadesetak kazni za nepropisno parkiranje. Strogo smo se bazirali na izričitim kršenjima komunalnog reda u dijelu nepropisnog parkiranja", istakao je.

Kako je naglasio, nedostatak ljudskog resursa i dalje je aktivno pitanje.

"Imamo situaciju da je kod nas većina ljudi oboljela od kovida, na svu sreću sa lakšim simptomima. Fali nam definitivno radna snaga, ali se nadam da ćemo u ovoj godini konačno riješiti i to pitanje nedostatka ljudskih resursa", zaključio je Čelebić.


D.Č.