12-07-2023

Crna Gora "all in one" destinacija, okrećemo se visokoplatežnim gostima

Crna Gora je 'all in one' destinacija sa svih aspekata, kazala je Aleksandra Gardašević Slavuljica iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i dodala da se naša zemlja okreće visokoplatežnim gostima.


(Foto: tvcg/printscreen)

Gardašević Slavuljica je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazala da je Crna Gora donedavno bila destinacija dominantno okrenuta regionalnom tržištu.

"Međutim, shodno našoj strategiji, Crna Gora treba da bude destinacija, i na tome radimo, dominantno okrenuta ka visokoplatežnim tržištima i gostima. To je ciljna grupa kojoj mi težimo, koja hoće i može da plati ali koja očekuje proporacionalan odnos cijene i kvaliteta", kazala je Gardašević Slavuljica.

Ona je navela da svaki gost u Crnoj Gori može da nađe ponudu adekvatnu svom budžetu.

"To je 'all in one' destinacija sa svih aspekata i sa strane ponude i mogućnosti da se provede vrijeme shodno raspoloživom budžetu", kazala je Gardašević Slavuljica.


Ona je navela da je zbog problema sa putnom infrastrukturom do Crne Gore najjednostavnije doći vazdušnim putem.

"Crna Gora je ostrvo. Najjednostavnije je ipak doći do Crne Gore vazdušnim putem upravo zbog svih izazova koje imamo po pitanju saobraćajne infrastrukture. Dobro smo povezani. U ovom momentu imamo 59 destinacija ka kojima letimo od toga 51 se odnosi na evropske tačke što znači da smo orijentisani ka evropskim visokoplatežnim gostima i tržištima. Pored ovih destinacija povezani smo i sa visokoplatežnim udaljenijim destinacijama kao što se Saudijska Arabija, Amiradi , Kazahstan, Izrael. To su gosti koji su spremni da plate ali i da ostanu duže jer je cilj ministarstva da goste zadržimo duže i da troše više na našoj destinaciji", kazala je Gardašević Slavuljica.

Ona je podsjetila da je po podacima Republičkog zavoda za statistiku u Crnj Gori u prvih pet mjeseci bilo skoro 600 hiljada turista.

"To je povećanje od preko 50% u odnosu na prethodnu godinu. Očigledno je interesovanje tursita sa različitih destinacija za Crnu Goru i boravak ovdje", zaključila je Gardašević Slavuljica.